Stedendriehoek

Asjemenou!

Na 17  jaar komt een van de meest geliefde tv-iconen terug op de buis; Loeki de Leeuw. Tijdens de komende sportzomer zal hij zijn rentree maken tijdens de reclameblokken van de NPO. Dit is vanochtend bekend gemaakt door Frank Volmer van Ster.

Eerst zullen de filmpjes met Loeki te zien zijn rondom het het EK voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. “We praten nog met de NPO of hij ook op andere momenten terug kan komen”, aldus Volmer. Een paar jaar geleden was Loeki eenmalig terug te zien op tv na een actie van NPO Radio 2, waarna een handtekeningenactie werd ingezet om de ‘Asjemenou leeuw’ weer terug op tv te krijgen. Ster meldde toen dat een terugkeer uitgesloten was in verband met te hoge kosten.

Asjemenou
In 2004 verdween Loeki van het beeldscherm omdat het te duur werd om de filmpje te maken. De leeuw onderbrak daarvoor 17 jaar lang de reclames. Vaak ging er in de filmpjes iets mis waarbij Loeki steevast ‘asjemenou!’ riep. In totaal zijn er ruim zevenduizend filmpjes met Loeki gemaakt.