Stedendriehoek

Apeldoornse schermers naar EK

APELDOORN – De schermers Jasper Hendriks en Enno Chiang gaan deelnemen aan de Europese Jeugd Kampioenschappen in Estland op het wapen Sabel. Beide schermers hebben zich via een reeks van nationale en internationale toernooien gekwalificeerd voor deze prestigieuze gebeurtenis. Voor Enno zal dit de eerste keer zijn, terwijl Jasper voor de tweede keer wordt afgevaardigd.

De club Surtout uit Apeldoorn, Zutphen en Doetinchem, is enorm trots op de deelname van deze twee schermers. “Jasper en Enno zijn hardwerkende en getalenteerde atleten die al jaren actief zijn binnen de club. Ze hebben zich opgewerkt vanuit het Jeugd Punten Toernooi, tot het niveau waar ze nu zijn. Ze gaan Nederland vertegenwoordigen op het allerhoogste niveau.

Beide Nederlands kampioenen worden getraind door de Maître Georges Derop, de succestrainer met maar liefst 142 kampioenen van Nederland achter zijn naam en vele EK- en WK-deelnames. Met zijn passie en inzet weet hij elk jaar weer prijzen in de wacht te slepen. Surtout is een schermclub die al meer dan 70 jaar bestaat en waar schermers de fijne kneepjes van het spelletje leren.

Het Europese Kampioenschap schermen zal plaatsvinden van 21 tot 28 februari in Tallinn, Estland. Het niveau wordt wederom hoog, omdat de beste schermers uit Europa en de rest van de wereld daar zullen gaan uitvechten wie zich Europees Jeugdkampioen mag gaan noemen. De club is er zeker van dat deze twee schermers Nederland met trots zullen vertegenwoordigen en hopelijk een mooie prestatie zullen neerzetten. Voor meer informatie: www.tallinn2023.com en www.surtout.nl