Stedendriehoek

Apeldoorn ‘Serious’ in beweging

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn brengt alles in gereedheid om het evenement 3FM Serious Request een goed feest te laten zijn. Het Marktplein is nog leeg, maar wordt in rap tempo in gereedheid gebracht. Het productiebedrijf dat omroeporganisatie NPO heeft ingehuurd, begint met het gereedmaken van het Stadhuis. Een deel van de begane grond en het souterrain zijn de komende tijd het kloppend hart van de redactie en techniek. Technici en andere medewerkers van het evenement regisseren van daaruit de 24-uurs-uitzending. “Hierdoor is het stadhuis van 16 tot en met 24 december beperkt toegankelijk. Aanvragen voor paspoort of andere zaken kunnen gewoon gedaan worden. Het stadhuis is dan echter alleen toegankelijk aan de achterkant, via de Stationsstraat”, aldus Reinou de Haan, projectleider Serious Request namens de gemeente.

Vanaf het station worden de mensen via een bepaalde route langs alle evenementen geleid, met behulp van speciale hosts en routebeschrijvingen. Het gaat vanaf het Stationsplein met de Wensboom, via de Stationsstraat langs de Onze Lieve Vrouwekerk met de Bijbelvoorleesmarathon, langs Klein Berlijn, de Oranjerie waar Royal Talens een 3D-presentatie houdt, naar het Marktplein met het Glazen Huis. Daarna worden mensen verleid naar het Oranjepark te gaan met het Glazen Restaurant en demonstraties van politie en brandweer en tenslotte het Beekpark met allerlei activiteiten.

Overal op het evenemententerrein zullen horecaplekken zijn. Dit alles in samenwerking met de ondernemers in de binnenstad. Over de openingstijden zijn afspraken gemaakt en vergunningen afgegeven: de horeca op het evenemententerrein, het Marktplein, Raadhuisplein en Caterplein zijn tijdens de duur van het evenement 24 uur open. Apeldoorn wil hiermee een gastvrij gebaar maken.

Op donderdag 14 december wordt de Hoofdstraat omgetoverd tot Discostraat. Alle winkelpanden zijn verlicht en open. In een speciale wagen met onder anderen dj Rob Jansen en dansers van Tim Koldenhof, wordt getracht het winkelend publiek in beweging te krijgen. Volgens Reinou zijn de winkeliers aan de Hoofdstraat positief gestemd over dit initiatief en hopen op een mooie inloop.

Reinou geeft aan dat Apeldoorn echt in beweging komt en dat er heel veel moois gebeurt en er mooie, verrassende samenwerkingen zijn. “Ook vanuit 3FM krijgt Apeldoorn positieve reacties over de actiebereidheid, mooie initiatieven door jong en oud en de goede samenwerking.”

Alle informatie over bijvoorbeeld de acties, de inrichting van het Marktplein en de bereikbaarheid is te vinden op de website www.apeldoornvoor3fmseriousrequest.nl