Stedendriehoek

AP-KLAAR

Dit jaar ben ik maar een week te laat met mijn APK-keuring. Nog even en ik regel het zowaar voor de verloopdatum – weg rock ’n roll. Vriend van me vertelde dat APK bij motoren niet verplicht is. Zit de RDW niet op de Hell’s Angels te wachten? Ik las op internet dat de ongevallen die veroorzaakt worden door technische mankementjes bij motoren nagenoeg nihil zijn. Blíj dat die motor-meneren en -mevrouwen zijn! Je mag op zondag je ballen uit je leren broek blazen, als je jezelf maar wel netjes op de normale manier aan gort jakkert. Zonder technische hapering.

Vraag me af hoeveel auto’s er door fysieke problemen een ongeluk veroorzaken. Is dat al eens gemeten? Zie op een motorforum dat er mensen protesteren tegen een eventuele toekomstige APK voor motorfietsen. Het kost geld, terwijl het geen moer oplevert! Stel je voor dat je stalen ros voldoet aan eisen en wordt gecontroleerd. Te veel bemoeienis van de overheid. Ik denk vooral dat de stalen-rosrakkers blij moeten zijn dat de overheid zich niet te veel tegen hen aanschuurt. Her en der hoor ik gezeik over het geluid van de PK’s. Ik woon in de meest geliefde chicane van de Stedendriehoek en vind het motorgeweld magistraal. Maar er zijn ook balende boeren. Hou dus vooral stilletjes je snuit, motormuizen. Jullie ronken te hard, wat ik je brom.

Wat zou het prachtig zijn als we konden bepalen wie of wat er een APK zou moeten krijgen. De mens in algemeenheid heeft er een flinke op zitten. De APCorona. We werden met zijn allen door de mangel gehaald. Terwijl niemand er om vroeg, of niemand er vooraf voor protesteerde. We kregen een keuring, of we nu wilden of niet. De hufters werden van de helden gescheiden. Op een afstand zie je meer. Kleine suggestie? De aarde door een APK. ‘Dan ben jij met jouw week niet eens zo veel te laat’, mompelt de vriend.

Renske Kruitbosch is schrijver, columnist en heeft een eigen communicatiebureau, waar zij concepten ontwikkelt en communicatiestrategieën bedenkt en uitvoert. Daarnaast schrijft zij teksten, en gedichten, bedenkt ze slogans en schrijft ze speeches. Haar motto: mensen zijn gek en humor redt alles. www.renskekruitbosch.nl