Stedendriehoek

Alzheimer Cafés willen in september weer open

STEDENDRIEHOEK – De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving, en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. De Alzheimer Cafés zijn nog gesloten, maar Alzheimer Nederland ziet nu voorzichtig weer licht aan de horizon gloren.

“Vanaf september is het de bedoeling dat het Alzheimer Café zijn deuren weer opent. Alzheimer Nederland beraadt zich op dit moment op welke wijze het Alzheimer Café kan gaan functioneren. In een anderhalvemetermaatschappij gaan we kijken om het net zo prettig, gezellig en warm te krijgen als vóór de coronacrisis”, aldus een woordvoerder.

“Nu we elkaar nog langer niet kunnen ontmoeten, reiken we u graag informatie aan voor hulp en advies. Als u behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, kunt u gratis bellen naar onze Alzheimer Telefoon. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088. Voor het laatste nieuws kunt u kijken op www.dementie.nl/nieuws. Daar vindt u onder andere informatie over de versoepeling van de bezoekregeling in verpleeghuizen en een handreiking in de bezoekregels. Hulp en advies vindt u op www.dementie.nl/hulp-en-advies. Want soms heeft u meer nodig. Bijvoorbeeld contact met lotgenoten of experts. Op de site leest u alle mogelijkheden voor hulp en advies die Alzheimer Nederland biedt. Tot slot: blijf goed op uzelf en uw omgeving passen, we wensen u veel kracht en sterkte!” Meer informatie is te vinden op www.alzheimer-nederland.nl