Stedendriehoek

Afwisselende paasexpositie

Tot eind april is dagelijks na afspraak de traditionele palmpaas- en paastentoonstelling te bezichtigen in museum ‘in de Zevende Hemel’ aan de Schotweg 63.

Er zijn weer prachtige, kunstzinnig versierde eieren te bezichtigen, maar ook antieke eieren van onder andere Chinees lakwerkkarton, beschilderd fijngevlochten rietwerk en handbeschilderde glazen eieren. Deze werden eind 1800 gegeven, met een presentje erin, door jongemannen aan hun vriendin als een soort liefdesverklaring. Er zijn er ook met een klein porseleinen popje erin, die natuurlijk nog meer vertelde over de verlangens van de jongeman.

Verder zien bezoekers eieren van karton met vrolijke paasafbeeldingen voor kinderen uit de jaren 50, paashazen van chenille, vilt en pluche in verschillende maten. Ook zijn er metalen chocoladevormen van paashazen, eieren en kippetjes en verschillende palmpaasstokken met broodhaantjes, rijgeitjes en een gekleurd netje met chocolade-eitjes.

Een feest van herkenning met voor iedere bezoeker een rondleiding van ongeveer zestig minuten, met uitleg en verhalen over onder andere de traditie van het paasvuur, de grote schoonmaak die voor Pasen klaar moest zijn en dat je er op je paasbest moest uitzien met je nieuwe kleren.

Vooraf een afspraak maken met Jan Bark via telefoon 06-22272843 of e-mail j.bark@hetnet.nl of via de website www.museumindezevendehemel.nl