Stedendriehoek

25e Beachvolleybaltoernooi op Bussloo

BUSSLOO – Op zondag 11 juni verzorgt de Apeldoornse volleybalvereniging Primavo het 25e Intersport Jonker Primavo Beachvolleybaltoernooi op het mooie strand de Paal van Bussloo. Het belooft weer een prachtig evenement te worden.

“Dit jubileumjaar zullen wij voor de deelnemers voor vele extra verrassingen zorgen”, vertelt Bé Schuitema namens de organiserende volleybalvereniging. “Uiteraard hopen wij dat nog meer teams dan de afgelopen 25 jaar zullen inschrijven om samen dit jubileum tot een groot feest te maken. De 24e editie was een groot succes met een deelname van 117 teams die op een hoog niveau hebben gespeeld. Bovendien waren de weersomstandigheden zeer aangenaam en het was erg gezellig.” Voor de 25e editie organiseert Primavo diverse extra’s. “Meteen in de ochtend trakteren wij alle deelnemers op een volledig gratis ontbijt. Het belooft bij de wedstrijdtent een familiefeestje te worden. En uiteraard hebben wij gedurende de dag nog meer verrassingen in petto.”

Geschiedenis
Primavo heeft door de jaren heen op het gebied van volleybal al vele evenementen georganiseerd. “We hebben tien jaar lang het Matenparktoernooi op gras georganiseerd. Vervolgens acht jaar lang het Nachttoernooi in de Alternohal en we hebben hadden ieder jaar een thema.” In 1992 was de vereniging op zoek naar een stukje vernieuwing. “We hebben toen de stap naar Beachvolleybal gezet. In het begin van de jaren ’90 stond het volleybal in het zand of op het strand nog in de kinderschoenen. Of liever gezegd: strandslippers, haha.”

Het geweldige sportevenement had de afgelopen kwart eeuw natuurlijk niet kunnen plaatsvinden zonder hoofdsponsors. De eerste hoofdsponsor van het toernooi, in 1993, was Nieuwsblad Stedendriehoek. Later volgden Albert Heijn, Ribbink Apeldoorn en – alweer sinds 2006 – Intersport Jonker. “Al 25 jaar is Beachvolleybal op Bussloo enorm in trek bij deelnemers en publiek”, zegt Schuitema. “Het Beachvolleybaltoernooi is voor ieder niveau, maar er moet steeds harder gewerkt worden om het toernooi gestalte te geven. De concurrentie van soortgelijke evenementen, ook hier in de regio, is de laatste jaren immers flink toegenomen. Maar we doen het goed, met telkens rond de 120 teams met circa 400 actieve volleyballers. Dat danken we, naar mijn mening, aan de uitstekende toernooiformule.”

Tijdens de primeur van het toernooi in 1993 – op strand de Withagen – waren er al 52 deelnemende ploegen, een mooi uitgangspunt voor de jaren die zouden volgen. Tijdens het eerste lustrum, in 1997, waren er liefst 180 (!). Schuitema: “156 Teams hadden zich toen ook aangemeld voor de afsluitende barbecue. Maar vanwege de regen moesten we eerder stoppen. De teams kregen de vleespakketten dan ook mee naar huis.” In 2006 was het juist extreem warm en werd het toernooi vroeger afgerond vanwege het WK voetbal; Oranje kwam die middag in actie. Slechts één keer, in 2011, waren de weersomstandigheden zó belabberd dat het toernooi moest worden afgelast.

Organisatie stopt

De organiserende commissie van Primavo heeft overigens unaniem besloten na deze jubileumeditie te stoppen met het verzorgen van dit prachtige toernooi in de stedendriehoek. Schuitema: “Primavo heeft het Beachvolleybaltoernooi voor vele teams in de afgelopen 25 jaar in de regio stedendriehoek en ver daarbuiten met veel plezier en enthousiasme georganiseerd. Wij kijken met grote trots terug op deze periode en hopen samen met veel teams onder het genot van een hapje en een drankje dit evenement af te sluiten.”

Schuitema kreeg voor zijn tomeloze inzet rond het Beachvolleybaltoernooi in 2013 een lintje uitgereikt, als kersvers Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde nota bene tijdens het evenement. “Een enorme eer”, aldus de bescheiden organisator. “Beachvolleybal mag nog steeds rekenen op een groeiende belangstelling. Beleef dus de 25e editie van het Intersport Jonker Primavo Beachvolleybal op 11 juni met ons met mee en schrijf je snel in via onze website beach.primavo.nl” Voor meer informatie, telefoon 06-20106456 (b.g.g. 055-5787584 0f 055-3664845). Zie ook de website www.beach.primavo.nl