112

Zwaar ongeluk Zutphensestraat bij Apeldoorn; traumahelikopter geland

Foto: Luciano de Graaf

Foto: Luciano de Graaf

Foto: Luciano de Graaf

Op de Zutphensestraat (N345) bij Apeldoorn heeft een zwaar ongeluk plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een bakwagen. Hierbij zijn twee gewonden gevallen.

Het ongeluk gebeurde rond 08.45 uur op de Zutphensestraat met de afrit van A1 bij voorst. De hulpdiensten rukten massaal uit waaronder meerdere brandweerwagens, ambulances en een traumahelikopter. Laatst genoemde landde vlak naast het ongeluk om medische assistentie te verlenen.

Beide bestuurders raakte bij de aanrijding gewond. Zij zijn door het ambulancepersoneel ter plekke nagekeken en behandeld. De chauffeur van de bakwagen is door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

Het ongeluk gebeurde volgens de politie door een voorrangsfout. De chauffeur van de bakwagen, reed vanaf de afrit van de A1 de Zutphensestraat op maar zag daarbij de vrachtwagen over het hoofd. De bakwagen werd vervolgens vol in de flank geraakt waarna deze op zijn zijkant tot stilstand kwam.

De Zutphensestraat (N345) is vanaf Apeldoorn in de richting van Zutphen volledig afgesloten. Ook de Afrit van de A1 bij Voorst is afgesloten. De zwaar beschadigde voertuigen moeten door een berger worden afgesleept.