112

Vader van het slachtoffer agressief naar hulpdiensten na aanrijding

LIEREN – Op de kruising Kanaal Zuid en Lierderstraat heeft zondagavond een aanrijding plaatsgevonden. Hierbij kwam een auto bijna in het kanaal terecht.

Het ongeval gebeurde rond 22.15 uur. Een auto moest ter hoogte van de kruising, die met verkeerslichten is beveiligd, remmen. Een auto achter hem zag dit te laat en botste vol op zijn voorligger.

De achterste auto schoot door tegen een afrastering aan langs het Apeldoorns kanaal. Geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen, want de auto belandde hierdoor niet in het water.

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Het ambulancepersoneel heeft vier personen gecontroleerd. Een daarvan was de bestuurder van de achterste auto. Deze was door de klap met zijn hoofd tegen de voorruit gekomen.

De andere drie inzittenden klaagden over nekklachten en spierpijn. Terwijl een van de inzittenden van de auto in de ambulance behandeld werd, gebeurde er buiten de ambulance iets opmerkelijks: de ouders van het slachtoffer kwamen poolshoogte nemen. De vader van de jongen was zeer geëmotioneerd. De vader van de jongen werd door agenten aangesproken, omdat zij wilden weten wie de man was. De man was nogal agressief en reageerde zijn frustratie uit tegen de agenten. Niet fysiek, maar vooral luidruchtig. De man noemde de agenten “narcisten” en schold hun voor nog meer de huid vol. Een van de agenten droeg een bodycam. Hij zette deze aan vanwege de grimmige sfeer. De vader van de jongen bleef maar doorgaan en riep dat hij een klacht tegen de agenten ging indienen. Op een gegeven moment ging de roldeur open van de ambulance. “Kan het wat stiller hier,” vroeg de ambulanceverpleegkundige.

De agenten probeerden de man meerdere malen weer kalm te krijgen en vertelden hem dat zij er voor hen waren; zij kwamen namelijk om hulp te verlenen en niet om uitgescholden en beledigd te worden. Nadat meerdere vrienden van de slachtoffers de man wisten te bedaren keerde de rust langzaam weer terug.

Volgens agenten was de man, indien hij langer door was gegaan, aangehouden. Omstanders vonden het merkwaardig wat er allemaal gebeurde. “De agenten zijn er om hulp te verlenen, heeft er nou niemand meer respect?!”

Niemand hoefde na controle en behandeling in de ambulance mee naar het ziekenhuis. Beide auto’s werden door een berger afgesleept.