112

Meerdere gewonden bij mogelijke aanslag in Utrecht

UTRECHT – Maandagochtend 18 maart heeft er tussen 10.30 en 11.00 uur een schietpartij plaatsgevonden in een tram op het 24 Oktoberplein te Utrecht. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen. Naast vele ambulances zijn er ook drie traumahelikopters geland.

De omgeving werd ruim afgezet. De politie houdt rekening met een terroristisch motief. Meerdere eenheden van een speciale eenheid zijn naar Utrecht gekomen. Volgens verslaggevers ter plaatse werden meerdere mensen gereanimeerd. Om hoeveel slachtoffers het gaat is niet bekend. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar Grip 2. Dit houdt in er een Operationeel Team (OT) ingesteld wordt waarbij de Operationele Leider van één van de aanwezige hulpdiensten de leiding neemt over alle aanwezige disciplines; dat kan de Hoofd Officier/Commandant van Dienst van de brandweer, Commandant van Dienst van de politie of Commandant van Dienst van de GHOR (Geneeskundige Hulpverlenings Organisatie in de Regio) zijn.

Van de daders ontbreekt momenteel nog ieder spoor.

Vanwege de schietpartij is de bewaking op het binnenhof in Den Haag extra beveiligd en ook de politie in Oost-Nederland staat op scherp. Agenten lopen rond in kogelwerende vesten. De politie is met meerdere eenheden rondjes aan het rijden rond om het station. De politie heeft een auto aan de kant gezet op de Prins Willem-Alexanderlaan in Apeldoorn. De auto werd volgens een politieagent aan de kant gezet voor een controle. De inzittenden werden gefouilleerd en de auto werd binnenste buiten gehaald. Of de agenten iets aantroffen is niet bekend. De inzittenden mochten – nadat de agenten klaar was – weer hun weg vervolgen.