112

Heidebrand bij Epe aangestoken

Epe Emst – Op maandagmiddag 13 mei werd een brand gemeld bij de meldkamer. Twee getuigen zagen dat er een stuk heide in brand stond en dat dit mogelijk was aangestoken door een man op een scooter.

De agenten, die ter plaatse kwamen, onderzochten de zaak en konden later een man als verdachte aanhouden.

Aanhouding op straat
Rond de klok van 16.30 uur belden de getuigen naar de meldkamer. Ze meldden dat in de omgeving van het Van Manenspad een heidebrand was te zien. Er leken meerdere brandhaarden te zijn. Ze hadden ook gezien dat een man op een scooter vanaf die plek was weggereden. De getuigen hadden nog getracht de man tegen te houden. Dit lukte helaas niet. Wat wel lukte was cruciaal voor het vervolg. Ze hadden een belangrijk deel van het kentekenplaat weten te noteren en in het zand opgeschreven. Eenmaal ter plaatse kon de politie hier meteen op handelen. Dit leidde in korte tijd tot de aanhouding van een 57-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De heidebrand zelf vroeg veel aandacht van de brandweer. De brandweer heeft twaalf voertuigen ingezet om de heidebrand te blussen. Rond 18.00 uur was het nablussen gestart om eventuele ondergrondse brandhaarden te voorkomen. De politie onderzoekt de zaak verder. De verdachte is nog ingesloten en wordt verhoord.