112

Dodelijk ongeval op het spoor bij Apeldoorn

Foto: LDG Fotografie

APELDOORN – Door een aanrijding met een persoon rijden er momenteel geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de overweg Laan van Spitsbergen in Apeldoorn.

De hulpdiensten werden rond 07.30 uur gealarmeerd en kwamen groots ter plaatse. Helaas konden de hulpdiensten niets meer voor het slachtoffer betekenen. Het verkeer ondervond door de aanrijding behoorlijke hinder. De Laan van Spitsbergen is namelijk voor veel mensen een doorgaande route naar werk of school. Naast dat de Laan van Spitsbergen was afgesloten was ook de overweg Jachtlaan afgesloten. Dit omdat de trein in de richting van Apeldoorn reed en de spoorbomen al naar beneden waren. De politie zorgde er voor dat alles in goede banen werd geleid. Echter zorgde de verkeerschaos bij de Laan van Spitsbergen opnieuw voor een ongeval. In de file kwamen twee auto’s op elkaar. De klap was dusdanig ongelukkig dat de achterste auto bij de andere auto op de trekhaak terecht kwam en niet zomaar los kon komen. De brandweer moest er uiteindelijk aan te pas komen om het voertuig los te krijgen. Bij dit ongeval raakte niemand gewond.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval op het spoor. De gehele ochtend rijden er geen treinen van en naar Apeldoorn en Amersfoort. De NS heeft bussen ingezet.