112

Blijft het rustig rond de jaarwisseling? Volg alles in ons liveblog

Twee auto's gaan in Vlammen op in Apeldoorn. Foto: LDG Fotografie

De brand in 't Harde. Foto: LDG Fotografie

Brand Fietsenstalling in Apeldoorn. Foto: LDG Fotografie

Brandweer opnieuw naar 't Harde voor brandje. Foto: LDG Fotografie

Autobrand Pieter de Hoochlaan Apeldoorn. Foto: LDG Fotografie

Stedendriehoek – Afgelopen jaren is de brandweer rond de jaarwisseling meerdere malen opgeroepen voor incidenten. Vorig jaar brak er op twee plaatsen in Apeldoorn een grote brand uit. Een in de Marktstraat, hier brandde een houtenschuur volledig af. En aan de Kalmoesstraat, hier brak brand uit in een kelderbox wat voor veel rookontwikkeling veroorzaakte. Meerdere bewoners van de flat moesten toen geëvacueerd worden. Verder waren er veel afval, containerbrandjes en gingen enkele auto’s in vlammen op of raakte beschadigd. Blijft het dit jaar rustig? Mis niks in ons liveblog!

– 04.15 uur: De brandweer kreeg in de vroege ochtend van oudjaarsdag een melding van een uitslaande brand in een fietsenstalling aan de Morinistraat in Apeldoorn. Bij basisschool Spitsbergen bleek inderdaad het dak van een fietsenstalling hebben vlam gevat nadat er brand was gesticht in de fietsenstalling. De brandweer had het vuur snel onder controle. Desondanks liep de fietsenstalling veel schade op.

– 07.00 uur: Veel mensen staan al bij vuurwerkwinkels om hun vuurwerk af te halen. Veel mensen verlaten de vuurwerkwinkels met een lach op hun gezicht en met volle tassen. Zo ook bij vuurwerkwinkel Robin Hood.

-10.00 uur: Het is rustig in de gehele regio. De brandweer in de regio van Apeldoorn heeft op de melding van vanochtend na geen uitrukken meer gehad.

– 12.45 uur: Er heeft een ongeval plaatsgevonden op de rotonde Thorbeckelaan – Piet Heinstraat in Twello. Hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gekomen en ontfermde zich over het slachtoffer. De politie neemt ondertussen een verklaring op van de bestuurder en van getuigen. Over toedracht van het ongeval is nog niks bekend.

– 13.10 uur: Op de Koningstraat in Apeldoorn heeft zojuist een aanrijding plaatsgevonden. Hierbij raakte een persoon gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn of haar toestand is onbekend, evenals de toedracht van de aanrijding.

– 13.35 uur: De brandweer in Elburg moet in actie komen voor een grote berg afval die in brand staat aan de Herenveldweg in ’t Harde. De brandweer had het vuur snel onder controle. Wel was er sprake van veel rookontwikkeling. Na ongeveer een half uurtje kon de brandweer terug naar de kazerne. Vermoedelijk is de brand aangestoken door jongeren. De berg afval wordt door de gemeente opgeruimd.

– 13.50 uur: Brandweer Eerbeek wordt met spoed opgeroepen voor een brand in een struik aan de Boerhaavelaan. Bij aankomst hadden zij het vuur snel onder controle.

– 14.15 uur: In Apeldoorn wordt al op veel plekken vuurwerk afgestoken. De politie rijd samen met de handhaving rond om te controleren of iedereen zich aan de regels houdt en of het vuurwerk wat men afsteekt wel mag worden afgestoken. Denk hierbij aan het categorie 1 vuurwerk. Dit vuurwerk mag het hele jaar door worden afgestoken.

– 16.20 uur: Brandweer Elburg moet opnieuw uitrukken naar de Herenveldweg in ’t Harde. Wederom hebben jongeren een grote hoop met takken en afval in brand gestoken. Zowel de politie en brandweer zijn ter plaatse. De brandweer heeft het vuur gedoofd en de politie heeft de jongeren aangesproken dat dit niet de bedoeling moet en kan wezen.

– 17.40 uur: In Eerbeek wordt langs het water aan de Kanaalweg een scooter aangetroffen. Omstanders dachten dat er een persoon in het water zou liggen. Brandweer, ambulance en politie waren met meerdere eenheden snel ter plaatse. Gelukkig werd er niemand in het water aangetroffen.

– 17.40 uur: Twee geparkeerde auto’s aan de Regge in Apeldoorn zuid zijn aan het einde van de avond in vlammen opgegaan. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de twee auto’s uitbrandde. Wel kon voorkomen worden dat er een derde auto in vlammen opging. Deze liep wel schade op. De oorzaak van de brand is onbekend.

– 18.40 uur: Hulpdiensten massaal opgeroepen voor een voertuig te water aan de Vletstraat in Elburg. Twee personen uit het voertuig gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Zeker een slachtoffer is mee naar het ziekenhuis. Zijn/haar toestand is onbekend. De toedracht van het ongeval is nog onbekend.

– 19.13 uur: Brandweer opgeroepen voor een containerbrand aan de Callunalaan in Apeldoorn. Hier staat een container in brand en behoorlijk te roken. Brandweer is ter plaatse en start blussing.

– 19.20 uur: In eens is het druk bij de meldkamer, tientallen telefoontjes van brandden in de omgeving. Nu wordt brandweer Vaassen gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Wilgenhof in Vaassen. Hier staat een schuur in brand.

– 20.10 uur: Aan de Goorweg in Klarenbeek stond een berg afval in Brand. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het vuurtje gedoofd. Nog geen tien minuten later werd brandweer Ugchelen gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Hoog Buurloseweg. De brandweer had ook hier het vuur snel onder controle waarna zij retour konden.

– 20.35 uur: Aan de Poldermolenlaan in Lochem heeft er in een dak van een gebouw brand gewoed. Brandweer Lochem en Zutphen waren ter plaatse en hadden het vuur snel onder bedwang waardoor uitbreiding is weten te voorkomen.

– 20.50 uur: Zowel de brandweer uit Apeldoorn en Gorssel worden gealarmeerd voor een autobrand. De brandweer uit Apeldoorn is naar de Zonnewende hier zou een personenauto in lichterlaaie staan. De Gorsselse brandweerlieden zijn naar de Beeklaan in Gorssel. Ook hier zou een auto in brand staan. De brandweer is ter plaatse om het vuur te bestrijden. Over een eventuele oorzaak is nog niks bekend.

– 21.05 uur: Ook brandweer Deventer is ter plaatse bij een autobrand aan de Joost van den vondellaan in Deventer. Hier vatte een auto vlam door vermoedelijk vuurwerk. De auto brandde volledig uit.

– 21.19 uur: Update autobrand Zonnewende Apeldoorn. De brandweer heeft twee auto’s geblust die in brand stonden. Vuurwerk was onder een van de auto’s terecht gekomen waarna deze in brand vloog. Een naast geparkeerde auto vatte ook vlam. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er raakte voor zover bekend niemand gewond.

– 21.50 uur: Brandweer Zutphen is ter plaatse bij een woningbrand aan de Vliegendijk. Hier heeft korte tijd brand gewoed. Niemand raakte gewond. Door snel optreden schade beperkt.

– 21.55 uur: Brandweer Apeldoorn heeft een ondergrondse container geblust. In de container zat papier. Bij de brand kwam de nodige rookontwikkeling vrij. Vuurwerk is de oorzaak van de brand.

– 22.45 uur. Hulpdiensten zijn opgeroepen voor een aanrijding met letsel op de N314 bij Toldijk. De brandweer is ook opgeroepen omdat er mogelijk iemand bekneld zou zitten. Bij het ongeval zou in ieder geval een persoon gewond zijn geraakt. De toedracht van het ongeval is onbekend.

– 23.40: Brandweer Deventer werd opgeroepen voor een autobrand aan de Keizer Frederickstraat in Deventer. Een auto stond in lichterlaaie bij aankomst van de brandweer. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. De auto vatte vlam nadat vuurwerk bij de auto afging.

– 23.55 uur: Het is bijna zover. Nog 5 minuten en dan gaan we het nieuwe jaar in. Het is relatief rustig op autobranden na. Wij wensen u namens Nieuwsblad Stedendriehoek een prettig en gezond 2020 toe! En we hopen dat u ook in 2020 onze site en krant in de gaten houdt!

– 00.00 uur: Het is zo ver! Iedereen gelukkig nieuwjaar en een heel gezond 2020 gewenst!

– 00.17 uur: Op de Thomas van Aquinostraat in Apeldoorn heeft zojuist een ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een persoon gewond en wordt door het ambulancepersoneel behandeld.

– 00.50 uur: De eerste uitruk voor brandweer Beekbergen in het nieuwe jaar is een feit. De brandweerlieden mogen naar de Wolfskuilen in Lieren waar een bosschage in de brand staat.

– 01.45 uur: Brandweer Apeldoorn mag naar een buitenbrand aan de Frisolaan. Hier staat een berg met afval in brand.

– 01.50 uur: Ook brandweer Uddel mag gaan rijden; zij gaan naar de Staverhul vanwege een afval brand.

– 02.20 uur: Een personenauto aan de Pieter de Hoochlaan is volledig in vlammen opgegaan. Een naast geparkeerde auto heeft forse schade opgelopen. Vuurwerk zou de oorzaak van de brand zijn geweest maar hier wordt morgen in de loop van de dag onderzoek naar gedaan.

– 02.50 uur: Ook brandweer Uddel mag opnieuw naar de Staverhul. Hier zou een personenauto in brand staan. Volgens de melder zouden de vlammen al uit de auto slaan.

– 02.55 uur: De traumahelikopter wordt gealarmeerd voor een inzet in Zutphen. Naast meerdere ambulances rijd de politie ook mee. Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

– 04.00 uur: De brandweer is opgeroepen voor een scooterbrand aan de Gentiaanstraat in Apeldoorn.

– 09.00 uur: Brandweer Vaassen is onderweg naar de Suikerbrink inverband met een afvalbrand. Er zou een hoop met afval en vuurwerkafval in brand staan.

– 10.00 uur: Wij sluiten onze liveblog. Bedankt voor het lezen en nog een fijne dag gewenst.