Stedendriehoek

Zwemlesmethode De Scheg ‘uitstekend’ volgens KNZB

DEVENTER – De Scheg in Deventer heeft bij een kwaliteitstoetsing van de zwemlesmethode SuperSpetters het resultaat ‘uitstekend’ behaald. De toetsing werd verricht door de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond. Alle facetten die de KNZB belangrijk acht binnen de zwemlesmethode SuperSpetters, zijn goed terug te zien in de zwemlessen. Tevens zijn alle randzaken goed georganiseerd om een goede kwaliteit van de zwemlessen na te streven, aldus de eindbeoordeling.

Er is getoetst op communicatie met ouders, wachtlijsten, lesgeven, lesgevers, groepsgrootte en materialen. “Om negen maanden na de implementatie van de nieuwe zwemlesmethode SuperSpetters bij De Scheg en het Borgelerbad al zo’n certificaat te ontvangen, geeft aan hoe ver we al zijn. Dit wordt bevestigd door de onafhankelijke toetsing (door KNZB en KIWA), externe instanties die er verstand van hebben”, aldus Yvonne Versteeg, coördinator zwemlessen bij Sportbedrijf Deventer.

 

SuperSpetters

De zwemlesmethode SuperSpetters leert kinderen sneller zwemmen, maar bovenal met meer plezier. Zij kunnen binnen één schooljaar het KNZB-diploma voor zwemles behalen, dat gelijk is aan diploma C. De adviesleeftijd is vanaf 5 jaar, maar een kind kan ook vanaf het vierde levensjaar starten. “De moderne zwemlesmethode SuperSpetters is een niet meer weg te denken manier om te leren zwemmen in Deventer. Deze maand zal het 750e kind dat op SuperSpetters-zwemles gaat, zich inschrijven; een aantal op trots op te zijn!”, gaat Versteeg verder. “Door een flexibele manier van organiseren kunnen kinderen vanaf september direct starten met nieuwe zwemlessen. Er zijn geen wachttijden meer.”

 

Hoog niveau

“De instructeurs zijn in staat gebleken om in de afgelopen overgangsfase het nieuwe systeem al direct op zo’n hoog niveau toe te passen. De oude methode afronden en de nieuwe zwemmethode aanleren; ze hebben de rust bewaard en zijn zeer gemotiveerd aan de slag gegaan om de nieuwe werkwijze eigen te maken. Met het certificaat als ultieme beloning”, besluit Versteeg.