Stedendriehoek

Zorgeloos uitgaan voor ouderen

DEVENTER – Naar het theater gaan voor mensen met een hogere leeftijd gaat niet altijd meer vanzelf. Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Stichting Vier het Leven theater- en concertbezoek met begeleiding voor ouderen die een extra ondersteunende arm nodig hebben of graag samen gaan. Deelnemende ouderen kunnen samen met vrijwilligers van Vier het Leven vanaf het voorjaar van 2018 naar diverse voorstellingen in de Deventer Schouwburg. Zo brengt Stichting Vier het Leven ouderen weer in contact met activiteiten die het leven de moeite waard maken.

“Als mensen op leeftijd raken, kan eenzaamheid of verminderde mobiliteit parten spelen om niet meer uit te gaan”, vertelt Margot Dopheide, regiocoördinator Overijssel en woonachtig in Deventer. “Maar ook voor mensen die niet graag in het donker rijden of liever samen naar het theater gaan, is Vier het Leven een fantastisch initiatief. Het gebeurt vaak dat tijdens een avond uit nieuwe ontmoetingen ontstaan tussen ouderen onderling en tussen ouderen en vrijwilligers. Een bijzondere belevenis die het voor ouderen mogelijk maakt om mee te blijven doen.”

 

De voorbereidingen voor de organisatie van de theaterbezoeken zijn in volle gang. In samenwerking met Deventer Schouwburg zijn een aantal prachtige voorstellingen geselecteerd, zoals My Fair Lady en Orkest van het Oosten. Oudere inwoners van Deventer worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden bij Vier het Leven, waarna informatie over de activiteiten en het programma kosteloos worden thuis gestuurd.

Zorgeloos uitgaan voor ouderen kan alleen bestaan met betrokken vrijwilligers. Vier het Leven is op zoek naar gastvrouwen en -heren die die zich graag als vrijwilliger willen inzetten voor de stichting en die het leuk vinden om gasten te begeleiden en samen te genieten van een cultureel uitje.

 

Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’, organiseert Vier het Leven sinds 12,5 jaar culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en altijd twee consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is. Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de theaters. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan.  

 

Meer informatie voor het culturele programma en vrijwilligerswerk is verkrijgbaar via info@4hetleven.nl, het centrale telefoonnummer 035-5245156 of www.4hetleven.nl.