Zorg

Van professionele afstand naar menselijke nabijheid

Op vrijdag 24 februari komt Seval Sonmez naar het Lebuinuscafé. Seval houdt zich bezig met het leggen van een brug tussen professionals in de GGZ en cliënten/familieleden. Haar motto is: van professionele afstand naar menselijke nabijheid.

Als dochter van de eerste generatie Turkse gastarbeiders kreeg ze al jong met de GGZ te maken in de positie van tolk en mantelzorger voor haar moeder en later haar broer. Ook zijzelf liep op latere leeftijd vast en ervoer hoe afstandelijk de benadering vanuit professionals was. Nu er steeds meer oog komt voor het belang van een persoonlijker benadering, ook binnen de GGZ zelf, levert zij bijdragen aan en maakt zij zich sterk voor een GGZ waarin gewerkt wordt vanuit menselijke nabijheid met oog voor de naasten.

Zij werkte mee aan de documentaireserie van HUMAN (Kanaal Sociaal) over de onzichtbare kant van mantelzorg in de psychiatrie. Ook zal er een boek van haar worden uitgegeven bij Uitgeverij De Graaff. Een ‘hoopvol’ verhaal. Een boek dat troost kan bieden voor iedereen die zich herkent als naaste, en voeding voor professionals in  het werkveld. Kortom, een geïnspireerde vrouw die veel te vertellen heeft en zich erop verheugt met mensen uit haar geboortestad Deventer in gesprek te gaan. Een gast die helemaal past in het thema van het Lebuinuscafé: Over Hoop!

De bijeenkomst vindt vanaf 20.00 uur plaats in bistro De Rode Kater, Grote Kerkhof 25-26 te Deventer. Consumpties tijdens de avond zijn voor eigen rekening. Voor het programma wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.