Zorg

DOK111 verwelkomt ShoeMedics: dé nieuwe orthopedisch schoentechnicus in Deventer

In navolging van de succesvolle gratis spreekuren van Podotherapie Segerink, komt er nu ook een gratis schoenenspreekuur door ShoeMedics, een nieuw uniek orthopedisch schoenbedrijf in Deventer. DOK111 huisvest nu een prachtige combinatie van zorgdisciplines waar bewegen en in beweging blijven centraal staan. Zo werken verschillende disciplines samen, waaronder podotherapie, orthopedisch schoenmaker, orthopedisch instrumentmaker en een msk- en sportarts (medisch specialist).

Sinds begin dit jaar is ShoeMedics gestart in Dok111 te Deventer. Een nieuw orthopedisch schoenbedrijf dat het verschil wil maken in het Deventer zorggebied. Niet alleen op basis van jaren ervaring, maar meer nog op basis van samenwerking en de cliënt voorop stellen. Orthopedisch schoentechnicus en mede-eigenaar Victor van der Berg licht toe: “Ik geloof dat we betere schoenen kunnen maken door constant de grenzen van de huidige orthopedische mogelijkheden op te zoeken. Dit doen we onder andere door samen te werken met elkaar, open te staan voor en gebruik te maken van elkaars expertise. Ik denk dat wij daardoor betere, mooiere en fijnere schoenen kunnen maken, meer denkend vanuit de podotherapie en daarmee zo licht mogelijke voorzieningen proberen te maken. Ik wil dat mensen hun orthopedische schoen met hetzelfde gevoel aantrekken als iemand die ‘gewone schoenen’ draagt: het zijn gewone schoenen en ik kan vandaag niet zonder.”

Gratis schoenenspreekuur

In lijn met de andere gratis spreekuren in Dok111 start ook ShoeMedics op de woensdagochtend met een gratis en vrijblijvend schoenenspreekuur. Kunt u geen passende confectieschoenen vinden? Of heeft u orthopedische schoenen, maar bent u toch nieuwsgierig of er meer mogelijk is? Maak dan een afspraak voor het gratis schoenenspreekuur via 0570-607861 of secretariaat@shoemedics.nl.

Podotherapie en orthopedie

Marielle Segerink van Podotherapie Segerink is ook heel verheugd over de komst van ShoeMedics: “We werken al jaren prettig samen met de lokale schoenmakers in Deventer, maar om een orthopedisch schoentechnicus naast je in het pand en de werkplaats te hebben is natuurlijk ideaal. Maar al helemaal als de schoenmaker dan ook nog de podotherapie omarmt. Letterlijk korte lijntjes en collegiaal overleg voor betere zorg aan onze patiënten in het Deventer zorggebied. Met de toevoeging van de orthopedisch schoentechnicus van Shoemedics in ons team is de integratie van podotherapie en orthopedie bijna compleet. Op termijn verwelkomen wij ook nog een orthopedisch chirurg in Dok111. We hebben immers al bij de laatste verbouwing een klasse-II operatieruimte in basis laten opbouwen.”

Ook in 2021 gratis spreekuren Podotherapie Segerink

Ook in 2021 continueren wij onze gratis spreekuren zoals sport (met sportarts), kinderen en algemeen. Gildo Wanders van Podotherapie Segerink vult nog aan: “Aan het begin van elk jaar zien wij wat uitstel van zorg doordat cliënten onterecht denken dat het eigen risico van toepassing is bij de podotherapie. De cliënt wacht dan vaak wat langer totdat het eigen risico elders is ingezet. Maar bij de podotherapie is er geen sprake van een eigen risico, zowel niet in de basiszorg (diabetes patiënten) als mede niet bij de aanvullende verzekeringen.”

Reserveer nu uw eigen gratis consult podotherapie

Wilt u één van onze gratis spreekuren (sport, kinderen, algemeen) bezoeken, bel dan eerst naar ons secretariaat op 0570-609860 voor een afspraak. Podotherapie Segerink kijkt uit naar uw bezoek.