Zorg

Culinaire Fietstocht in Salland op 14 juli 2024

Op zondagmiddag 14 juli kun je genieten van een culinaire fietstocht door Salland. Tijdens een mooie route langs vier heel verschillende boerenbedrijven fiets je letterlijk een smakelijk driegangendiner bij elkaar. Dat wordt fietsen en smullen!

De route begint bij Erve Hunneman in Nieuw Heeten, waar deelnemers verwelkomd worden met koffie en iets lekkers. Vervolgens leidt de culinaire fietstocht naar verschillende locaties voor een voorgerecht, hoofdgerecht (live cooking) en een heerlijk ijsje als afsluiting.

“Hoe leuk en leerzaam”
De boerinnen Nandine Hunneman en Heidi Bouwman zijn de organisatoren. Daarbij werken ze samen met restaurant Bras-Koer uit Lettele en LTO Noord. “Ons doel van deze fietstocht is om de verbinding tussen boer en maatschappij te versterken. Hoe leuk en leerzaam is het om op een boerenerf rond te kunnen kijken wat er allemaal gebeurt en hoe voedsel geproduceerd wordt. Veel mensen weten dat niet. Daarom kun je niet alleen van een lekker gerecht genieten, maar ook vragen stellen aan de boer op het erf.”

Meefietsen? Meld je aan
Er kunnen maximaal 500 deelnemers meedoen aan deze smakelijke ontdekkingsreis door boerenland. Belangstellenden kunnen zich tot 1 juli 2024 inschrijven via www.boerenentuinderspakkenuit.nl. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding en betaling. Op de site www.belevenisfietsroute.nl vind je ook meer info. Mis deze kans niet om te genieten van een culinaire ervaring te midden van het prachtige Sallandse landschap!