Stedendriehoek

‘Zonnepanelen aanschaffen nog steeds heel interessant’

LETTELE – De consument leek even te aarzelen om zonnepanelen aan te schaffen, maar volgens Jeroen Leuvenink, eigenaar van Solar Lettele, is dat niet nodig. “De vraag trekt weer aan, want er is meer duidelijkheid gekomen over de salderingsregeling, die voorlopig blijft bestaan. Er zijn nog wel energiemaatschappijen die een klein bedrag rekenen voor het terugleveren van stroom, maar dat weegt echt niet op tegen wat je kunt besparen aan energiekosten.”

Volgens Jeroen heb je de investering binnen drie tot vier jaar terugverdiend. “De aanschafkosten zijn, vanwege de lagere prijzen van installatiemateriaal en zonnepanelen, met zo’n 25% gedaald. Daarnaast spelen er nieuwe ontwikkelingen. Er komen straks accu’s die interessant worden om elektriciteit in op te slaan. Verder gaan we onze huizen vaker met elektriciteit verwarmen. Klanten die bijvoorbeeld eerst acht zonnepanelen hadden liggen, willen er dan ook steeds vaker een aantal bij laten plaatsen. Ook omdat ze enthousiast zijn geworden van de opbrengst van de zonnepanelen.”

Alles op elektragebied
Solar Lettele kan alles verzorgen op elektragebied, zoals laadpalen, groepenkasten en volledige of hybride warmtepompen. “Daarvoor werken we met gecertificeerd en gekwalificeerd personeel. Ik heb uitsluitend goed opgeleid personeel in dienst, zoals gecertificeerde elektriciens, die alles in de groepenkast kunnen aanpassen. Dit in tegenstelling tot sommige bedrijven waar ze daar niet zoveel aandacht aan besteden. Kwaliteit staat altijd voorop. We zijn niet de goedkoopste, maar doen wel alles zoals het hoort. Vaak merken klanten wel dat er bij ons alleen mensen werken met verstand van zaken.”

Snel leveren
“We zijn actief in Salland en tussen grofweg Nijverdal en Zutphen. Klanten die een aanvraag doen, kunnen we vaak al binnen drie tot vier weken bedienen. We doen dit al meer dan tien jaar, daardoor hebben wij een streepje voor bij onze leverancier, mocht er ooit weer schaarste aan materialen ontstaan zoals vorig jaar het geval was. We hebben dan ook nog nooit stil gestaan.”

Voor meer informatie: www.solarlettele.nl