Stedendriehoek

Zonnebloem regio Deventer staat (weer) in de startblokken

De evenementenbranche start weer met activiteiten, de inentingen zijn volop bezig en over niet al te lange tijd kan de Zonnebloem weer meer – en grootschaliger – activiteiten en uitstapjes gaan organiseren voor haar deelnemers.

Annelies Mulder, bestuurslid Activiteiten Zonnebloem regio Deventer, is daar natuurlijk blij mee, maar doet ook meteen een oproep: “Om dit te kunnen realiseren zijn we voor de regio Deventer op zoek naar vrijwilligers. Mensen die er voldoening uit halen om dit te ondersteunen en voor de doelgroep te realiseren. Niet iedereen hoeft alles te kunnen, maar we maken graag gebruik van je talenten! Beschik je over één van onderstaande vaardigheden, schroom dan niet en neem contact met ons op: ben je niet bang om de leiding te nemen? Vind je cijfers leuk en heb je daar niet altijd de ‘zakjapanner’ voor nodig? Organiseer jij altijd de feestjes binnen de familie? Ben je handig met administratie en heb je vlugge tikvingers?”

Ze vervolgt: “Wij zijn een enthousiaste club van vier mensen, die ondersteuning biedt aan de elf regionale afdelingen van de Zonnebloem en we zijn behulpzaam bij de organisatie van grotere, afdelingoverstijgende activiteiten. Het betreft de afdelingen Bathmen, Broekland, Diepenveen, Heeten, Nieuw-Heeten, Lettele/Okkenbroek, Olst/Wijhe, Schalkhaar en Deventer Noord, Oost en Zuid. Deze elf afdelingen, met ruim 300 vrijwilligers, organiseren in hun gebied huisbezoeken en activiteiten voor ongeveer 900 deelnemers. Op regionaal niveau worden, samen met de elf afdelingen, grotere activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld vakanties, dagjes uit met rolstoelbussen, een boottocht, de ziekendag, een Wintermiddag in februari en een Amusementsmiddag in oktober. Deelnemers verheugen zich daar op en genieten daarvan. De Zonnebloem organiseert dit alles voor mensen met een lichamelijke beperking. Heb je een lichamelijke beperking en heb je behoefte aan huisbezoek, een één-op-één-activiteit of doe je graag mee met één van de bovengenoemde grotere activiteiten, neem dan ook contact met ons op.”

Voor meer informatie, telefoon 06-58766445/06-46268907 of (bij voorkeur) per e-mail: zonnebloem.regiodeventer@gmail.com.