Stedendriehoek

Zomerexpositie bij EICAS

DEVENTER – Op zaterdag 30 juli start aan de Polstraat de laatste tentoonstelling van Museum EICAS vóór de verhuizing naar de Nieuwe Markt. De tentoonstelling is mogelijk dankzij een subsidie van de gemeente Deventer. “In deze ‘Zomerexpositie 2022’ tonen we werken van Jan de Bruin en Karina Puuffin. Beide kunstenaars hebben een duidelijk eigen signatuur en werkwijze.”

Jan de Bruin (1944) is een schilder pur sang; bij hem is het schilderen zélf het verhaal. Zijn beeldtaal is van een ongepolijste (schijnbare) eenvoud. Cirkels, banen en vierkantjes ontsnappen aan hun formele eigenschappen door een directe, expressieve verfstreek.
Karina Puuffin (1997) verkent de grenzen van wat een schilderij is, of kan zijn. Kleuren en vormen, verwijzingen naar andere kunst, zwarte lijnen die refereren aan strips ontsnappen letterlijk aan het canvas en nemen de ruimte. Speciaal voor deze tentoonstelling maakt zij een nieuwe installatie.
Op zaterdag 30 juli vindt van 16.00 tot 18.00 uur de vernissage plaats in EICAS Preview aan de Polstraat 6a in Deventer. De kunstenaars zijn hierbij aanwezig. Belangstellenden wordt verzocht zich aan te melden via e-mail: info@eicas.nl. Zie voor meer informatie: www.eicas.nl