Stedendriehoek

Zingen, stampen en swingen

BATHMEN – De Bathmense Kermis is hét feest van het jaar! Het gezelligste weekend van Bathmen en omstreken vindt dit jaar plaats op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 september.

Ook dit jaar kun je weer het hele weekend bij Boode terecht voor het ultieme kermisgevoel. Het programma voor de Bathmense Kermis staat tot de nok vol met de leukste artiesten die ervoor zorgen dat het een onvergetelijk feest wordt. “Three days in paradise”, belooft de organisatie. Oftewel: drie dagen in het paradijs.

“Zaterdag 28 september gaan de kinderen onder begeleiding van muziekkorps Orpheus vanaf 12.30 uur in polonaise het dorp door tijdens de kermisoptocht. Om 13.30 uur wordt de kermis feestelijk geopend. En yes, hij is er weer, de schuimparty! Vanaf 14/30 uur kunnen de kids uit hun dak gaan samen met DJ Con Nalez.”

“Ook van het avondprogramma wil je niks missen! Zowel binnen als buiten gaan we los. Boode DJ’s Jeronimo, Sander en Coen zorgen dat overal de voetjes van de vloer gaan. Helemaal losgaan wordt het met zanger Kafke. Deze rasechte entertainer gaat als een komeet. De mannen van Ouwe Jongens Krentebrood maken de gekte compleet. Zij staan voor 100% feestgarantie. Alle hits uit de 90’s en 00’s komen voorbij met de vetste beats erdoorheen gemixt. Dat wordt meezingen en springen tot je erbij neervalt!” aldus de organisatie.

Op zondag 29 september kan men eerst even bijkomen van al het feestgedruis en genieten van de koetsentocht. “Maar…niet te lang, want om 13.00 uur barst het feest weer los. De heren van The Woof brengen heerlijke rockklassiekers. Denk aan Johnny Cash, Elvis, The Rolling Stones en Queen. Boer Bennie laat Bathmen nog meer op haar grondvesten schudden met zijn boerenrocknummers en piratenkneiters. Dat wordt høken! Jordy van Vilsteren brengt ter afwisseling zijn heerlijke Nederlandstalige meezingers ten gehore. De Boode DJ’s zijn natuurlijk ook weer van de partij! DJ Con Nalez & MC Shizzler, Jeronimo, Sander, Rob Toonen en Mitch draaien de lekkerste hits. Hét hoogtepunt van deze kermisdag wordt het optreden van de enige echte Corry Konings (zie foto). Dat wordt genieten van hits als ‘Huilen is voor jou te laat’ en ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’. Kortom: één groot feest der herkenning. Zing jij ze allemaal mee?”

Maandag 30 september loopt heel Bathmen en omgeving uit voor ‘the third day in paradise’. “Tijdens het frühstücken van 10.30 tot 11.30 uur kan er alvast een bodem worden gelegd. Daarna starten de DJ’s samen met de kermisexploitanten hun apparatuur weer op. Als één lang lint komen herkenbare hits uit vervlogen tijden, Hollandse hits en megameezingers voorbij. Gedurende de dag treden Jannes, René Karst, Party Harry, Gang is alles, Kraakt Helder en Boode DJ’s Rob Toonen, DJ Con Nalez & MC Shizzler en Jeronimo binnen en buiten op. Dat wordt dus de hele dag zingen, stampen en swingen! Niet vergeten: maandag is traditiegetrouw boerenkooldag. Vanaf 16.00 uur presenteren de koks van Boode hun huisgestampte boerenkool met sappige rookworst. Geloof ons: die wil je niet missen!”