Stedendriehoek

Zilveren legpenning voor John Vos

Wethouder Carlo Verhaar heeft bij de start van het seizoen van de Muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen de zilveren legpenning uitgereikt aan John Vos. Hij krijgt de penning voor zijn verdiensten voor Deventer en in het bijzonder voor de Worp.

De bijnaam van John Vos is ook wel ‘de burgemeester van de Worp’. Hij doet alles, weet overal van en is overal bij betrokken. Zo levert hij een forse bijdrage het leefklimaat en de verbondenheid op de Worp. Vos is penningmeester van de Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen sinds de oprichting in 2012. Al tien jaar organiseert de stichting concerten en evenementen met mooie muziek voor vele honderden bezoekers.

Zonder John Vos zou de muziekkoepel geen bestaansrecht hebben. Hij regelt subsidies, is penningmeester, zorgt voor sponsors, schrijft instanties en fondsen aan en zorgt ervoor dat de muziekkoepel financieel gezond is. Het bestuur kan zich geen betere penningmeester wensen. De website regelt hij ook, met de ervaring die hij in zijn werkzame leven opdeed.

Aftrap koepel-seizoen
Op Koningsdag vindt de aftrap plaats van het koepel-seizoen. Daarna is er elke zondagmiddag muziek. Samen met bestuursleden en vrijwilligers organiseert u een multicultureel festival in juni, het seniorenfestival Old Deventer in augustus en Kerst in de Koepel. Met als doel van al deze evenementen: mensen laten genieten van muziek. In de coronatijd werd dat enorm gemist.

Een sociaal mens
John Vos, is een sociaal mens en zijn inzet voor anderen vindt hij heel normaal. Zijn vrouw en dochters hebben hem vaak moeten missen thuis. Jarenlang had hij een bestuursfunctie bij de Rooms-Katholieke Begraafplaats H. Lebuinus. Hij haalt elke zes weken op de Worp papier op voor wijk- en speeltuinvereniging De Hoven, die met de opbrengst activiteiten organiseert.

Hij was lid van het bestuur van de Radboudkerk op de Worp en betrokken bij het realiseren van een pad van Wilp naar Deventer ter gelegenheid van Wilp 1250 jaar, met als thema de route van Lebuinus. Nu is hij druk met Stichting WIJD, een regiegroep van betrokken en actieve gebruikers van de Westelijke IJsseloever, die balans en verbinding wil brengen tussen alle belangen en initiatieven in dit gebied. Ten slotte is hij zanger bij de Hanzezangers! Daar krijgt hij wat meer tijd voor nu hij zijn functie neerlegt bij de Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen.

Voor zijn inzet voor de Deventer samenleving is Vos al eens geëerd met een Koninklijke Onderscheiding.