Stedendriehoek

Zelfregiecentrum Deventer 1 jaar!

DEVENTER – Op dinsdag 15 augustus bestaat het Zelfregiecentrum Deventer 1 jaar! Dit wordt met alle belangstellenden gevierd met koffie en gebak in de ochtend om 10.15 uur (graag van tevoren opgeven) en een BBQ in de middag voor alle “vaste” bezoekers van het centrum.

Het Zelfregiecentrum Deventer is een open centrum waar iedereen welkom is voor inloop en activiteiten. Mensen met een kwetsbaarheid hebben geen indicatie nodig en betalen dus ook geen eigen bijdrage. Bezoekers, vrijwilligers en ggz-ervaringswerkers/ervaringsdeskundigen zijn, in samenwerking met een betaalde coördinator vanuit Vriendendiensten, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het centrum. De bedoeling is dat iedereen bijdraagt aan een goede sfeer en, naar vermogen, een praktische bijdrage levert.
Momenteel maken 120 “vaste” mensen gebruik van het centrum met een gemiddelde van 50 mensen per dag. Dagelijks vinden er vele werkzaamheden en activiteiten plaats: schilder/teken/creatieve activiteiten, handwerk/naai activiteiten. Inloop/bar/tuin/keuken werkzaamheden (o.a. het bereiden van een dagelijkse, verse lunch).
Nieuwsgierig geworden? Of…ben je op zoek naar vrijwilligerswerk, meer sociale contacten en/of activiteiten? Kom gerust langs om kennis met ons en het Zelfregiecentrum te maken. De koffie staat altijd klaar!

Informatie:
Openingstijden: maandag t/m donderdag van 8.30 tot 16.00 uur.
Lange Zandstraat 15 Deventer, 0570-613747, info@vriendendienstendeventer.nl, www.vriendendienstendeventer.nl. Het Zelfregiecentrum is een initiatief van Vriendendiensten Deventer en is mogelijk gemaakt dankzij een jaarlijkse subsidie van de gemeente Deventer en een financiële bijdrage van het Oranje Fonds en De Dokter Wittenberg Stichting.