Stedendriehoek

‘Zeg, wat doe jij nou eigenlijk?’

GORSSEL – Op verjaardagen krijgt Jan-Willem Klok standaard deze vraag. “Van een leraar of een notaris kunnen de meeste mensen wel inschatten wat het beroep inhoudt, maar als ik zeg dat ik osteopaat ben krijg ik vaak vragende gezichten terug.”

“De afgelopen negen jaar heb ik in Zwitserland gewerkt en gewoond en ik merk dat osteopathie daar veel bekender is dan in Nederland. Dat is echt zonde, want osteopathie kan juist voor veel mensen van jong tot oud een uitkomst bieden.”

Klachten als een zere rug of schouder, buikpijn en hoofdpijn, maar ook knie- en voetproblemen kunnen baat hebben bij osteopathie. Klok legt uit: “Osteopathie kijkt naar het lichaam in zijn geheel. Dat betekent dat de osteopaat met zijn handen het hele lichaam controleert op beweeglijkheid en spanning. Dus ook in de buik, de borstholte en het hoofd. Als er gebieden worden gevonden die minder goed bewegen, worden deze met manuele technieken weer beweeglijker gemaakt. Zo simpel is het. Het is dus niet zweverig of spiritueel, maar juist een mooie aanvulling op reguliere behandelingen. Meestal boek je binnen een paar behandelingen al resultaat.”

Klok lacht: “Een magische wonderdokter ben ik niet. Als iemand acute of juist terugkerende klachten heeft, maar ook als je klachten hebt die al langere tijd aanwezig zijn, zou ik je aanraden om eens naar een osteopaat te gaan.”
Tot het moment dat osteopathie ook in Nederland een grote bekendheid heeft als een aanvullende geneeswijze, blijft Klok graag uitleggen wat hij doet. “Veel mensen vinden het ontzettend interessant en ik praat met veel plezier over mijn werk. Dus laat die verjaardagen maar komen!”

Benieuwd naar wat Jan-Willem Klok voor jou kan betekenen? Kijk voor meer informatie online, of bel hem op 06-16530994. Klok Osteopathie zit in Gorssel (www.klokosteopathie.nl) en Zutphen (www.makkink.nl).