Stedendriehoek

Zaterdag 8 juni de dag van de bouw bij Salverda en Vitens in Diepenveen.

Zaterdag 8 juni tussen 10.00 en 16.00 uur krijg je de kans om op de bouwplaats van Salverda/het terrein van drinkwaterbedrijf Vitens te kijken. Daar bouwt Salverda in opdracht van Vitens een nieuw beluchtingsgebouw en verbouwt Salverda diverse andere waterzuiveringsgebouwen.

Wat is er te doen:
Rondleiding over de complete bouwplaats en het productiebedrijf van Vitens;
Een springkussen voor de kinderen;
Vogelhuisjes timmeren, bestuurbare boten en diverse andere activiteiten voor de kinderen, waaronder een waterzuiveringsproef.

Een dag voor jong en oud. Salverda laat met trots zien wat ze daar elke dag doen. Je neemt een kijkje in de keten, de zaagloods en opslagcontainers. Je kan diverse gebouwen van Vitens van buiten en binnen bekijken. Vitens legt uit welke route drinkwater aflegt. Waarom de drinkwatervoorziening onder druk staat en we zuinig met drinkwater moeten omgaan. Alewijnse en KIM Apparatenbouw vertellen alles over de technische installaties. Genoeg reden dus om dit project te bezoeken.

Goed om te weten: de bouwplaats is alleen toegankelijk met dichte schoenen. In verband met beperkte parkeerruimte adviseren wij om met de fiets te komen.

Graag tot zaterdag 8 juni! Want samen maken we morgen.

Waarom zijn deze bouwwerkzaamheden belangrijk voor Vitens?
Vitens zorgt ervoor dat er bij alle mensen in Overijssel drinkwater uit de kraan komt. Dit is een uitdaging door de sterk stijgende vraag naar drinkwater. De vraag naar drinkwater stijgt door groei van de bevolking, groei van bedrijven en klimaatverandering. In Overijssel is bijna geen reservecapaciteit aan drinkwater. Daardoor is het soms lastig om voldoende drinkwater te maken wanneer mensen veel water gebruiken, tijdens warme droge periodes. Dit lossen we op door de waterdruk een beetje te verlagen en op de plekken waar het mogelijk is meer water uit de grond te halen. Tot slot is het belangrijk dat onze productiebedrijven in goede staat zijn zodat we altijd drinkwater kunnen blijven maken. De bouwwerkzaamheden in Diepenveen dragen daarom bij aan de leveringszekerheid van Vitens.

Locatie: Randerstraat 26 te Diepenveen