Stedendriehoek

WOW Pageants finaliste: ‘Het gaat om het complete plaatje’

Na het behalen van de eervolle notering ‘Mrs Netherlands Europe 2nd Runner-up’ is Patricia Isaak uit Deventer gescout voor de WOW Pageants. Dit betreft een internationale missverkiezing, waarbij gezocht wordt naar een miss die klaar is voor de modellenwereld. “Het gaat om het complete plaatje”, legt Patricia uit. “Je moet zoveel mogelijk van jezelf laten zien.”

Hoewel Patricia eerst vriendelijk bedankte, besloot ze toch nog een laatste keer mee te doen aan een missverkiezing. “WOW Pageants is echt heel groot in de modellenwereld. Het is een opstap voor velen. Als finalist kom je in verschillende magazines te staan, waaronder USA Models en WOW Magazine. Je wordt overal uitgenodigd en er doen grote namen aan mee.”

Promotie Deventer

Vanwege het coronavirus is deze derde editie helemaal online. De finalisten worden beoordeeld op verschillende onderdelen: het aantal likes op de deelnamefoto, gemaakte filmpjes en natuurlijk de finale. “We moeten zes filmpjes maken, die ieder een eigen thema hebben. Voor het thema ‘cultuur’ ga ik een filmpje maken over Deventer. Ik word bij missverkiezingen vaak ‘de boerin uit het oosten’ genoemd. Dat begint onderhand wel vervelend te worden. Deventer is echt niet alleen platteland en dat wil ik ook laten zien.” De Deventer Boekenmarkt, het Dickens Festijn, de Walstraat en de skyline niet te vergeten; er is genoeg te beleven in de stad aan de IJssel. “Ik ga ook langs bij een paar lokale ondernemers. Het is goed voor hen dat de stad gepromoot wordt. Deventer doet het goed, dat mag best een keer gezegd worden.”

Verschillen met Nederlandse verkiezingen

Net als bij de Mrs Netherlands missverkiezing draait het niet om leeftijd, lengte of gewicht. “Dat ik een alleenstaande moeder ben van twee kinderen, wordt er heel erg in meegenomen. Mijn kinderen, Tininho van 19 jaar en Ginitho van 13, leven dan ook heel er

g mee.” Maar er zijn ook een aantal verschillen; zo wordt Patricia bijvoorbeeld volledig ondersteund door een coach. “Het is heel fijn dat Adrie van den Nieuwenhof mij helpt met alles.” Nog een verschil is dat er andere types aan deze verkiezing meedoen. “Het gaat om het complete plaatje. Een fotograaf die heel wat heeft bereikt, kan bijvoorbeeld ook Mr WOW worden. Dat vinden veel mensen wel gek.”

Je zult Patricia tijdens deze wedstrijd niet alleen lachend op de foto zien, zoals bij andere missverkiezingen. De verschillende looks die naar voren komen in het filmpje ‘fashion’ vragen om verschillende gezichtsuitdrukkingen. “Alle looks zijn anders en dat ben ik ook.”

Finale

Op zondag 20 december vindt de finale plaats. Dit keer zullen de finalisten niet lopen over de rode loper in Cannes, maar aan een livestream deelnemen. “Dat is wel heel gek”, lacht Patricia. “Je zit dan in je mooie jurk thuis. Ik heb hem in ieder geval wel al uitgekozen. Hij is anders dan andere, maar het is wel een hele mooie jurk. Dit is mogelijk gemaakt door mijn sponsors. Hoewel ik er al een aantal heb, kan ik er zeker nog meer gebruiken. Misschien dat er een aantal bedrijven uit Deventer geïnteresseerd zijn.”

Wie Patricia wil steunen, kan de Facebookpagina @WOWPageants bezoeken en haar foto ‘liken’. Er kan gestemd worden tot zondag 20 december. Haar avontuur is te volgen via Facebook, Instagram en TikTok @Patricia Isaak.