Stedendriehoek

Workshops voor creatieve jongeren in Overijssel

Kunstbende Overijssel verzorgt zestien verschillende workshops, verspreid door Overijssel en in samenwerking met lokale partners. De workshops zijn bedoeld voor alle jongeren van 12 tot en met 18 jaar oud met een interesse in Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater. Deelname aan de workshops is gratis en opgeven kan via Kunstbende.nl/agenda.

Kunstbende Overijssel vindt het júist nu in coronatijd belangrijk om activiteiten te blijven organiseren voor jongeren. De richtlijnen van de overheid en het RIVM worden gevolgd en wanneer het kan vinden de workshops fysiek plaats. Indien dit niet mogelijk is, worden de workshops online gehouden. Deelnemers worden schriftelijk op de hoogte gebracht.

Kunstbende is hét platform voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar die zichzelf willen ontwikkelen op creatief gebied. In het voortraject kunnen jongeren door middel van gratis workshops en open podia kennismaken met een discipline, zichzelf ontwikkelen en andere jongeren ontmoeten die met hetzelfde bezig zijn. “Pas wanneer je er zelf klaar voor bent, kun je een act aanmelden en optreden op het podium tijdens de voorronde van Kunstbende Overijssel op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni in Poppodium Hedon te Zwolle. Winnaars krijgen een individueel coachingstraject of stromen door naar de Landelijke Finale op zaterdag 2 oktober in Amsterdam”, aldus een woordvoerder van de organisatie.