Stedendriehoek

Workshop rond digitale nalatenschap

DEVENTER – Iedereen heeft digitale bezittingen. Mensen bellen, betalen, mailen en leven via hun digitale apparaten. Maar wat als iemand plotseling overlijdt? Hoe kom je als nabestaande dan bij belangrijke bestanden met emotionele- of zelfs financiële waarde als je geen wachtwoord of code hebt?

Kan én mag je samen met de nabestaanden en de vinger van een overledene een telefoon ontgrendelen? Waarom moet je geen abonnementen en online accounts (laten) opzeggen na een overlijden, hoe voorkom je identiteitsfraude na overlijden en wat kan een inboedelverzekering eventueel betekenen voor nabestaanden?

Digital Life Legacy is het kennis- & expertisecentrum op het gebied van de digitale nalatenschap en geeft op woensdag 12 juni een workshop in de Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18. Een levendige presentatie waar emotie en humor elkaar afwisselen met recente voorbeelden en praktische tips die je nu al aan het denken zetten, maar vooral bewustwording creëren rondom het thema digitaal nalatenschap.

De workshop wordt gegeven op woensdag 12 juni van 19.30 tot 21.00 uur in de Bibliotheek Centrum. Meedoen is gratis, aanmelden is verplicht via de website www.bibliotheekdeventer.nl/agenda