Stedendriehoek

Wonen, werken en horeca op kop Handelskade

Op de kop van de Handelskade komt nieuwbouw met woningen, kantoren en horeca. Dat staat in plannen van eigenaar Nijhuis Bouw en Explorius Vastgoedontwikkeling. Nu staan op deze plek nog verouderde kantoorpanden die al lang op nieuwe ontwikkeling wachten en is er sprake van leegstand. 

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Met de nieuwbouw wordt de kop van de Handelskade straks echt de entree van Stadscampus de Kien waar ruimte is voor wonen, werken en ontmoeten. Er komen 208 woningen, onderverdeeld in 44 koopappartementen, 76 sociale huurappartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens en 88 studio’s voor studenten. Minstens zo belangrijk: door een mooie, uitnodigende groene buitenruimte wordt het gebied een aantrekkelijke ontmoetingsplaats met een mooie wandelroute tussen station, hogeschool en binnenstad.” Vastgoedontwikkelaar Marco Spekreijse van Explorius Vastgoedontwikkeling: “Het is onze ambitie om een dynamisch gebied te ontwikkelen waar ruimte is voor werken, wonen, horeca en hoogwaardige openbare ruimte. Het wordt een waardige entree van Stadscampus De Kien.”

Aan de Handelskade komen op straatniveau kantoren, horeca, enkele woon-werkstudio’s en gemeenschappelijke voorzieningen, bijvoorbeeld een wasserette. Aan de kant van het spoor sluit een verhoogd groen dek aan op de wandelroute voor studenten van het station naar de Hogeschool. Een hellingbaan zorgt voor toegankelijkheid voor iedereen. Er wordt rekening gehouden met duurzaamheid, flexibele bouw en natuurinclusief bouwen. Op een informatieavond zijn omwonenden en belanghebbenden door Nijhuis Bouw, Explorius Vastgoedontwikkeling geïnformeerd en om een reactie gevraagd. De plannen gaan nu naar de gemeenteraad. Daarna volgt de bestemmingsplanprocedure.