Stedendriehoek

Wonen voor senioren

DEVENTER – Op dinsdag 26 september belegt de Wijkwinkel de informatiebijeenkomst ‘Wonen voor senioren in de gemeente Deventer’. De Wijkwinkel werkt hierbij samen met de Adviesraad Sociaal Domein, de gemeente, sociaal team, Voorlichting- en Adviescommissie Deventer en woningcorporaties. De avond vindt vanaf 19.00 uur plaats in de Lindeboom, Lindeboomsweg 1A te Schalkhaar.

Hoe bereid ik me voor op de toekomst, waar kan ik zelfstandig en comfortabel wonen? Zijn er voorzieningen in de buurt? Is mijn inkomen van invloed op de huurprijs? Moeten we ons inschrijven? Deze en andere vragen leven bij veel senioren in Deventer. Diverse sprekers geven informatie over onder andere woonvisie en -beleid van de gemeente, over regels en procedures, woningaanpassingen en belangenbehartiging. Ook zijn woningcorporaties en andere aanbieders van woningen aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

 

De bijeenkomst duurt tot 21.15 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Aanmelden is gewenst via de website www.wijkwinkeldeventer.nl/Agenda/26 september, door het sturen van een e-mail naar wijkwinkel@obdeventer.nl onder vermelding van ‘aanmelden wonen voor senioren’ of telefonisch via 0570-675711.