Stedendriehoek

Winkelcentrum Keizerslanden is klaar voor de toekomst

Nog een paar dagen en dan vindt de officiële opening plaats van Winkelcentrum Keizerslanden. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni vindt het grote openingsfeest plaats met tal van activiteiten. De verbouwing heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Na een grootscheepse renovatie en een uitbreiding van 50% is het winkelcentrum spiksplinternieuw, uitgebreid als het gaat om het winkelaanbod en vooral klaar voor de toekomst.

Tijdens de verbouwing bleef het winkelcentrum in gebruik. Terwijl aan de ene zijde de straten eruit lagen en je met je voeten door het zand liep, waren de winkels wel altijd bereikbaar. Bouw en commercie gingen hier samen, een tijd lang. Op dit moment vindt de afrondende fase plaats (foto 1). De laatste hand wordt gelegd aan de buitenrand van de winkels. Vrijwel alle panden op het winkelcentrum zijn verhuurd. De teller staat op ruim 95%. Terwijl een aantal winkels recent de deuren heeft geopend, zijn anderen alweer ruim een jaar open. Gedurende de verbouwing ging alles door; renoveren, nieuwbouw en het openen van nieuwe winkels.

Een compleet en gevarieerd winkelaanbod
Nieuwe frisse gevels kleuren het winkelcentrum. Er zijn onder andere een compleet nieuwe Blokker, Albert Heijn en Kruidvat te vinden op het winkelcentrum. Maar niet alleen de ‘bekende’ winkels zijn aanwezig. Ook specialisten, zoals een opticien, een bakker en een schoenmaker. Het zijn veelal diverse en lokale winkels die, samen met de ketens, zorgen voor een compleet en gevarieerd winkelaanbod. Met de terugkeer van Lidl over enkele weken is het winkelcentrum weer compleet.  De twee grootste vestigingen van de regio zorgen AH en Lidl er voor dat klanten hier terecht kunnen voor alle gangbare boodschappen. Maar ook voor bijzondere, exotische producten kun je hier terecht en wel in de toko die hier is gevestigd. Onder andere een postkantoor, een groenteboer, een juwelier, twee opticiens en diverse eettentjes maken het geheel compleet.

Dit winkelcentrum is klaar voor de toekomst
De verbouw hield rekening met alle aspecten waaraan een toekomstbestendig winkelcentrum aan moet voldoen. Zo zijn er bijvoorbeeld twee grote parkeerplaatsen gerealiseerd, een aan de zijkant en een aan de achterzijde van WC Keizerslanden. Alles voor een optimale bereikbaarheid voor de hele regio. Met de komst van wijk Steenbruggen neemt het bezoekersaantal van Winkelcentrum Keizerslanden alleen al toe, net zoals veel klanten uit de omringende dorpen Diepenveen en Schalkhaar deze kant van Deventer op komen voor de boodschappen.

Er moesten tijdens het begin van de verbouwplannen veel woningen plaats maken voor de nieuwbouw, waaronder de Roelantflat. De plannen voor de nieuwbouw waren groot, te groot en tijdens de crisis bleven de verbouwplannen dan ook jaren op de plank liggen om later te werden  ingeperkt tot een aangepaste versie. De plek waar de woningen waren neergehaald bleef onbenut,  oud bewoners beduusd achterlatend. De schadepost op de herontwikkeling van Deventer-Noord blijft op ruim 3,5 miljoen euro, maar met de opening van het vernieuwde Winkelcentrum Keizerslanden is de wijk een bezienswaardige metamorfose rijker. 

Feestelijke opening 8 en 9 juni
Nu de bouwwerkzaamheden (vrijwel) zijn afgerond is het tijd voor de grote opening. Twee dagen lang vinden er tal van activiteiten plaats, met muziek, een hapje en een drankje en er zijn tal van leuke prijzen te winnen.