Winacties

Tommy en Palingsound in schouwburg

DEVENTER – In de Deventer Schouwburg is zaterdag 30 september om 20.00 uur The Who’s Tommy – Classic Rock Show te zien. Een dag later, zondag 1 oktober om 15.30 uur, staat de schouwburg in het teken van ‘50 jaar Palingsound deel 2’ met The Mon Amour Band.

The Who’s Tommy – Classic Rock Show is een spetterende voorstelling rond de eerste rockopera aller tijden. Hits als Pinball Wizard, See me Feel me en I’m Free ontbreken natuurlijk niet. Het conceptalbum van The Who gaat over een jongen die na een traumatische ervaring doofstom en blind wordt en het toch tot flipperkampioen schopt. Als hij jaren later wonderbaarlijk geneest, bereikt hij de status van Messias. The Who bracht het werk niet vaak live op de planken, maar de eerste live shows in 1969 en de uitvoering in 1989 tijdens een tournee door de Verenigde Staten zijn legendarisch.

De Palingsound is al 50 jaar een begrip in Nederland. Van The Cats en BZN tot Jan Smit en Nick & Simon. Hele generaties groeiden op met muziek van Volendamse bodem. De Volendamse succesformatie The Mon Amour Band – met in de gelederen BZN-drummer Jack Veerman – gaat daarom het 50-jarige jubileum van de Palingsound op grootse wijze eren. The Mon Amour Band neemt het publiek mee in het verleden en het heden van de Palingsound. Het begon natuurlijk allemaal met The Cats, BZN en George Baker, maar ook Jan Smit, Maribelle, Nick en Simon en de 3JS zullen uiteraard niet ontbreken in het repertoire.

Kaarten voor beide shows zijn te verkrijgen via de website www.deventerschouwburg.nl. Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor een van deze voorstellingen, kunnen tot uiterlijk donderdag 28 september 15.00 uur mailen naar redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen ook per mail bericht.