Winacties

Onstuimig variété van jaren ‘30

DEVENTER – Op zondag 24 september opent Recirquel Company Budapest het theaterseizoen 2017-2018 van de Deventer Schouwburg. Het wordt een middag vol verbazingwekkende circusartiesten, dansers en muzikanten. Het moderne circusgezelschap uit Hongarije gaat terug naar het Parijs van de jaren ‘30 met onstuimig variété, rokerige live jazz en brutale interactie.

Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe theaterseizoen van de Deventer Schouwburg wordt er geproost op de veelzijdige nieuwe programmering. De internationale hitvoorstelling Paris de Nuit verzorgt de aftrap. De voorstelling gooit hoge ogen op de internationale theaterfestivals en ontvangt enkel 4/5-sterrenrecensies.

Ischa Arnoldus, Manager Programmering & Podium van de Stad, legt uit wat er zo bijzonder is aan deze voorstelling: “Paris de Nuit is een verleidelijke show vol acrobatiek en burlesque acts in een Parijse nachtclub uit de jaren ‘30. Een unieke en enerverende opening van het seizoen. Dit jonge gezelschap heb ik samen met mijn marketingcollega gezien in hun moederstad Budapest. Overweldigend in acrobatiek. Verleidend en sexy. Verrassend om naar te kijken. Kortom: circus zoals we het nog niet kennen. Ze trekken door heel Europa en spelen alle grote steden plat. Nu voor het eerst in Nederland en slechts te zien in negen theaters.”

De Recirquel Company Budapest neemt de bezoeker in hun voorstelling Paris de Nuit mee naar het onstuimige Parijse variétéleven van de jaren ’30, vol van wellustige verlangens en schoonheid. Het gezelschap toont illusionaire momenten uit de levens van prostituees en koopmannen, verstotelingen en heimelijke geliefden, levend aan de rand van de samenleving. Alle scènes zijn geïnspireerd op het culturele erfgoed van de beroemde Hongaarse fotograaf Brassaï, waarin hij de meest unieke en gedurfde momenten uit het Parijse nachtleven heeft gevangen. Het publiek ontdekt de verborgen kanten van Montmartre en ervaart het een middag vol lust, liefde en eenzaamheid.

Het Hongaarse gezelschap Recirquel – onder leiding van regisseur en choreograaf Bence Vági – maakt een unieke vorm van circus, gecombineerd met dans en theater. Recirquel wil deze nieuwe, hedendaagse vorm van circustheater meer bekendheid geven in Hongarije, maar ook daarbuiten. Het internationale publiek wordt sinds 2012 wereldwijd betoverd door deze unieke voorstellingen. Het gezelschap treedt in alle grote mondiale theaterzalen op en krijgt unaniem lovende recensies.

Met deze spectaculaire show trapt de Deventer Schouwburg weer af voor een spetterend nieuw seizoen, met voorstellingen van diverse pluimage en geschikt voor jong en oud. De openingsshow begint zondag 24 september om 16.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via de website www.deventerschouwburg.nl. Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor deze magistrale voorstelling, kunnen tot uiterlijk woensdag 20 september mailen naar redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen ook per mail bericht.