Winacties

Kijkje in het leven van tekstschrijver

DEVENTER – Tijdens het BankGiro Loterij Theaterweekend wordt zaterdag 27 januari om 20.00 uur in de Deventer Schouwburg middels een theaterconcert een hommage gebracht aan Lennaert Nijgh.

Medewerking wordt verleend door The Voice of Holland 2014-finalist én nieuwe chansonnier Sjors van der Panne, Jim de Groot (The Passion), Edison Award-winnaar Izaline Calister én Lennaert Nijghs laatste vrouw: zangeres Josee Koning met live band.

Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder, Een meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President. Het zijn allemaal nummers die in ons collectieve geheugen staan gegrift en zijn geschreven door een van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh.

We herdenken nu, 15 jaar na zijn dood, deze fantastische tekstschrijver met een groots eerbetoon. ‘Een tip van de sluier’ is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen. Maar ook enkele nieuwe songs, want in het Letterkundig Museum zijn onbekende teksten ontdekt die door verschillende componisten – onder wie Frank Boeijen en Han Kooreneef – van muziek zijn voorzien. De voorstelling geeft daarnaast een bijzondere kijk in het leven van Lennaert Nijgh, want wat dreef hem? Wie was die schrijver achter de hits van onder anderen Boudewijn de Groot en Rob de Nijs?

Kaarten kosten slechts 10 euro, in het kader van het BankGiro Loterij Theaterweekend. Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op gratis toegangskaarten, kunnen een e-mail sturen naar redactie@stedendriehoek.net. Dit kan tot donderdag 25 januari 17.00 uur. Winnaars krijgen per mail bericht.