Winacties

“Dans alsof niemand je ziet”

DEVENTER – Op zaterdag 19 augustus vindt voor de tweede keer het Deventer Stadsfestival plaats. Ook dit jaar is de locatie Rijsterborgherpark, een plek die de organisatie goed is bevallen. “Vorig jaar organiseerden wij de eerste editie van het Deventer Stadsfestival. Het begon met een ongetemde ingeving, wat in korte tijd concreet werd gemaakt met behulp van een enthousiast team. Diverse topartiesten werden gecontracteerd en het Rijsterborgherpark werd in een korte week tijd verbouwd tot een prachtige festivallocatie.”

Ook dit jaar is het de organisatie gelukt een geweldige line-up naar Deventer te halen. De mainstage, ofwel het hoofdpodium, is dit jaar weer het schitterende middelpunt van het Deventer Stadsfestival. Wat te denken van Miss Montreal. “Wanneer Miss Montreal op het podium staat is één ding zeker: er moet gedanst worden. De band met Sanne Hans als frontvrouw barst van de energie en scoorde hits als ‘Hoe’ met Nielson, ‘Tututu’, ‘Love You Now’ en ‘Ik Zoek Alleen Mezelf’ met Paskal van BLØF. Danny Vera is ook van de partij in Deventer. Als huisband van Voetbal International op RTL7 behaalden zij landelijke bekendheid. Invloeden uit de jaren 50 en 60 zijn nooit ver weg, waarbij de basis van elk liedje ‘de man met zijn gitaar’ is. De volledige line-up van de mainstage is te vinden op de website.

Net als afgelopen jaar zijn ook dit jaar diverse area’s opgezet zodat iedereen naar zijn of haar favoriete muziek kan luisteren op één van de terreinen. “De Dance-area bestaat dit jaar uit twee overdekte podia met de beste (live)artiesten van dit moment. Van hiphop tot urban en van dance tot electro: voor iedere dance-liefhebber is er wat wils. De dance-area is geprogrammeerd in samenwerking met Giocatori: dansen gegarandeerd!”

Een dag voor het hele gezin
Vorig jaar werd de ‘Kids Area’, welke overdag speciaal is ingericht voor de kinderen, al druk bezocht. Dit jaar verzorgen de Colored Monkeys wederom de kleurrijkste area van het Deventer Stadsfestival. Monkey Ville is in de middag speciaal voor de kleine aapjes en in de avond voor de creatieve bavianen. Met onder andere de ‘Funky Organisers’ en ‘Monkeyjam’ wordt het gegarandeerd een plek waar iedereen lekker kan swingen. “Op 19 augustus zijn Buurman en Buurman te gast bij ons op het festival. Door middel van poppen en sprekers wordt er een hilarische liveshow neergezet.”

Tickets zijn te bestellen via de website www.deventerstadsfestival.nl. Fysieke kaarten zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van Primera. Genoemde prijzen zijn exclusief servicekosten.   Kinderen onder de 140 centimeter hebben de gehele dag gratis entree.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor een film, kunnen tot uiterlijk vrijdag 18 augustus 10.00 uur mailen naar redactie@stedendriehoek.net