Winacties

Boek EUS op de planken

DEVENTER – Theater RAST brengt zondag 18 december de première van de voorstelling EUS. Deze vindt plaats om 14.00 uur in de Deventer Schouwburg. Lezers van deze krant maken kans op vrijkaarten.

EUS is gebaseerd op het gelijknamige boek van Deventenaar Özcan Akyol (columnist, radio- en televisiemaker maar bovenal schrijver) en vertelt de coming of age van Eus, zoon van een gastarbeider. Eus is nergens thuis, leeft constant op gespannen voet met zijn norse vader, raakt bevriend met kampers, komt terecht in een gevalletje eerwraak en trekt op strooptocht door Europa. Hij leeft van dag tot dag, denkt alleen maar aan meisjes scoren en beledigt iedereen. Eus probeert uit zijn lage sociale klasse te ontsnappen, maar worstelt met de druk van zijn familie en de maatschappij. Regisseur Celil Toksöz vertelt verhalen over de levens van mensen die onder de radar leven. EUS is een tragikomische muzikale voorstelling met kleurrijke personages, met in de hoofdrol Evrim Akyigit, en verder Dinda Provily, Giulia Reiss, Jasper Stoop en Jurjen Zeelen.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor EUS, kunnen uiterlijk vrijdag 16 december 12.00 uur mailen naar: redactie@stedendriehoek.nl. De winnaars krijgen ook per mail bericht. (Foto: Roger Neve)