Stedendriehoek

Werken als zelfstandignhuishoudelijke hulp

DEVENTER – “Begin dit jaar heb ik de overstap gemaakt naar Stichting Alphatrots en ik heb nog geen seconde spijt gehad.” Aan het woord is Mirjam Bats, zelfstandig huishoudelijke hulp. Eind vorig jaar kwam ze in contact met Stichting Alphatrots, die sinds begin dit jaar in de gemeente Deventer actief is als leverancier van huishoudelijke hulp.

Niet alleen het hogere uurtarief, maar liefst €4,- per uur meer, dat door Alphatrots aan de hulp wordt betaald, heeft haar daartoe doen besluiten. “Ik vind Alphatrots ook professioneler en haar werkwijze opener, doorzichtiger. Als je eenmaal bent aangemeld, dan kun je via de website alphatrots.nl zelf reageren op nieuwe adressen.”
Alphatrots werkt, als leverancier van huishoudelijke hulp, uitsluitend met ZZP’ers. Dat heeft voor de klant grote voordelen. Die maakt namelijk zelf met de hulp alle afspraken. Het werk wordt gedaan op de momenten dat het de klant past. Ook de kennismaking tussen hulp en klant vooraf is van grote waarde. De klant bepaalt altijd zelf wie er over de vloer komt. Ook beschikt iedere hulp over een Verklaring omtrent Gedrag en dat is, volgens Mirjam, ‘net dat extra stukje zekerheid waar klanten naar op zoek zijn’.
Als belangenbehartiger voor zelfstandige huishoudelijke hulpen en hun cliënten heeft Alphatrots de dienstverlening aan zowel klant als hulp hoog in het vaandel. Dat zijn niet alleen mooie woorden, maar je merkt het gelijk bij het eerste contact. “De medewerkers zijn ongelooflijk behulpzaam en ondersteunen je bij iedere stap die nodig is om als zelfstandige hulp aan de slag te kunnen. Ik hoop dat veel meer hulpen in Deventer deze stap zullen zetten”, zegt Mirjam.