Stedendriehoek

Wereldwinkel steunt Vrienden van Mikondo

DEVENTER – De Wereldwinkel is in deze periode de speciaalzaak voor cadeaus voor de feestdagen. Iedereen weet inmiddels dat je voor een Dopper drinkfles bij de Wereldwinkel moet zijn. Maar er is veel meer, zoals een ruime keus aan tassen, sjaals en sieraden.

En in deze dagen voor kerst weten liefhebbers van bijzondere kerstkaarten ook waar ze goed kunnen slagen. Die kaarten zijn niet alleen mooi, men steunt met de aankoop ook nog eens een goed doel. Onder andere dat van Amnesty.

In geen andere winkel vind je zoveel kerststallen uitgestald. Tientallen stallen, van groot tot klein. Van vilt, hout en aardewerk en in allerlei prijsklassen. De kerstgedachte past goed bij een cadeau dat je koopt in de Wereldwinkel. De maker van het artikel heeft immers een eerlijk loon gekregen.

Regelmatig doet de Wereldwinkel een gift aan een instelling die actief is in de Derde Wereld. Deze keer is de stichting Vrienden van Mikondo uitgekozen. Die zet zich in voor onderwijs aan kansarme jongeren in Congo. De helft van de omzet die de Wereldwinkel zaterdag 9 december haalt, wordt overgemaakt aan deze stichting. Een extra reden dus om zaterdag naar de Wereldwinkel in de Nieuwstraat te komen.