Stedendriehoek

Wensboom bij Streekmarkt op Grote Kerkhof

Voorgaande jaren stond een eigen, kleinere Wensboom op de Brink. Dit jaar mag Lions IJsselvallei de grote boom op het Grote Kerkhof gebruiken.

DEVENTER – De Deventer Wensboom staat dit jaar op het Grote Kerkhof, tegenover het stadhuis. De organiserende Lionsclub IJsselvallei mag, in overleg met de gemeente, de grote kerstboom op het Grote Kerkhof gebruiken op zaterdag 10 en zondag 11 december. Op dat stadsplein is die dagen ook de maandelijkse streekmarkt. Binnen in de Lebuinuskerk is die dagen de kerstmarkt.

Bij de Wensboom zijn wenskaartjes te koop waar bezoekers een (persoonlijke) wens op kunnen plaatsen. De opbrengst van de Wensboom gaat naar de regionale noodhulp van het Rode Kruis. Alle kaartjes krijgen een plaats in de boom. Zondag 11 december schiet de brandweer zelfs te hulp om ook kaarten op grotere hoogte te hangen.

Speciale wensen: speciale verlichting
“Na gesprekken met de markt- en havendienst van de gemeente, de binnenstadsmanager, de brandweer en de leverancier van de verlichting voor de gemeentelijke kerstbomen, kwamen we tot een prachtig concept”, aldus president Toon Dashorst van de Lionsclub IJsselvallei. Multilight Heino, leverancier van de verlichting in de Deventer kerstbomen, geeft de Wensboom extra allure. Indieners van wensen kunnen op een grote knop drukken, waardoor 30 seconden speciale kerstballenverlichting in de boom gaat branden. “Een mooi extraatje dat beide dagen voor extra sfeer zorgt op het Grote Kerkhof.”

WensAmbulance
Naast de Wensboom staat beide dagen ook de Wensambulance op het Grote Kerkhof. Namens de Stichting Wensambulance Oost zijn medewerkers aanwezig om een cheque in ontvangst te nemen van de Lionsclub. Dankzij die gift kunnen meerdere (laatste) wensen uit de regio worden vervuld. De vrijwilligers van de Wensambulance geven bij de boom uitleg over hun werk. Bezoekers kunnen bij de ambulance ook horen hoe men gratis een laatste wens via Wensambulance Oost in vervulling kan laten gaan.
Lionsclub Deventer IJsselvallei zorgt met eigen leden/vrijwilligers tijdens beide Wensboomdagen voor bemensing van een kraam bij de kerstboom. Dat gebeurt in samenwerking met de ondernemers van de Streekmarkt, in eenzelfde kraam als die ondernemers gebruiken.