Stedendriehoek

Weerbaarder worden in tijden van crisis

DEVENTER – Het Etty Hillesum Centrum en boekhandel Praamstra verzorgen een lezing door Martine van den Berg over haar boek Ontrafeld.

In dit boek onderzoekt Van den Berg hoe rampen de wereld veranderen en wat we kunnen doen om in tijden van crisis onze weerbaarheid te versterken. Want onverwachte catastrofes zijn van alle tijden. Klimaatveranderingen in de prehistorie; vluchtelingencrises in de Bronstijd; moord, plundering, verwoesting en deportatie in het Jeruzalem van de IJzertijd: het zijn allemaal voorbeelden van catastrofes die samenlevingen diep schokten en onze voorouders dwongen nieuwe paden in te slaan.

In deze lezing beschouwt de auteur de crises van onze tijd door de lens van de geschiedenis en de psychologie. Hoe kunnen we leren van de rampen uit het verleden en zo onze individuele én maatschappelijke veerkracht vergroten?

De lezing in het Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3 in Deventer, vindt donderdag 11 januari vanaf 19.30 uur plaats. De toegangsprijs bedraagt €7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website ettyhillesumcentrum.nl/activiteiten/martine-van-den-berg-ontrafeld