Stedendriehoek

Warmer welkom voor gasten klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion bij Diepenveen opent op zaterdag 22 mei een koffieschenkerij met fluisterterras in de voormalige buitenkapel van het kloostercomplex. Bezoekers kunnen vanaf het pinksterweekend in de schenkerij onder meer terecht voor koffie, thee, huisgemaakte lekkernijen en een kloosterlunch. Om de opening te vieren is er in het pinksterweekend een speciale openingsactie.

De opening van de schenkerij past bij een lang gekoesterde wens van het klooster om een warmer welkom te bieden aan gasten en mensen die even komen aanwaaien bij Nieuw Sion, zoals wandelaars op het naastgelegen landgoed De Kranenkamp. “Als je hier nu aankomt, sta je regelmatig voor een dichte poort en moet je je melden met de bel”, vertellen kloosterdirecteuren Marten IJmker en Peter Dullaert. “Onze koffieschenkerij gaat daar verandering in brengen.” De schenkerij gaat tevens dienst doen als ontvangstlocatie voor gasten die op het klooster verblijven, zoals bezoekers van het gastenhuis, de kloostercamping en groepen die zalen huren.

Fluisterterras
Om de komst van de schenkerij te vieren, staat voor iedere bezoeker van de schenkerij in het pinksterweekend een glaasje Isselcider van eigen erf klaar. Daarnaast kunnen gasten kennismaken met de menukaart, door kleine hapjes te proeven. De koffieschenkerij bevindt zich in de voormalige buitenkapel van Abdij Sion, direct naast de hoofdpoort van het kloostercomplex. Naast de mogelijkheid om binnen plaats te nemen, onder andere op een vide onder het gerestaureerde tongewelf, wordt een fluisterterras ingericht in de prachtige binnentuin van het klooster. “Bezoekers kunnen daar genieten van de rust, en hen wordt gevraagd de rust te helpen bewaken, door op gedempte toon te praten.”

Concept
De koffieschenkerij richt zich met haar menukaart op eerlijke, biologische en lokale gerechten. Liefst met zoveel mogelijk producten uit de eigen moestuin van het klooster, in de geest van de monniken van Abdij Sion, die het land rondom de abdij bewerkten en leefden van de opbrengst ervan.

Openstelling getijdengebeden
Naast de opening van de koffieschenkerij biedt Nieuw Sion vanaf Pinksteren de mogelijkheid aan om meerdere keren per dag een getijdengebed bij te wonen: om 08.00 uur, 12.00 uur en 18.00 uur. Voorheen konden alleen bewoners van Nieuw Sion en gasten van het gastenhuis de gebedsmoment bijwonen, vanaf Pinksteren zijn alle bezoekers welkom.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie en reserveren terecht op www.nieuwsion.nl/koffieschenkerij.