Stedendriehoek

Warme Kamer in de Koningskerk

DEVENTER – Sinds een paar weken is de Ontmoetingsruimte van de Koningskerk, Marienburghstraat 4, opengesteld als Warme Kamer. Dit gebeurt in samenwerking met Raster Welzijn. Iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur zijn er twee vrijwilligers aanwezig om gasten een warme en gastvrije plek te bieden in de Ontmoetingsruimte.

In de Ontmoetingsruimte/Warme Kamer is iedereen van harte welkom om rustig, warm te zitten onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook is de Warme Kamer een plek om rustig te komen lezen; er zijn boeken en tijdschriften aanwezig die naar huis meegenomen mogen worden. Eveneens zijn er spellen aanwezig om te spelen met je kind of kinderen. De Speelgoedbank heeft hiervoor gezelschapsspellen ter beschikking gesteld. Naast dit alles zijn de vrijwilligers in voor een praatje en zijn ze uitgerust met luisterende oren.

De Warme Kamers zijn oorspronkelijk gestart door het Leger des Heils om energiekosten thuis te besparen. Het Leger des Heils stopt de Warme Kamers na de winter, maar de Koningskerk gaat beginnen en wil doorgaan. Voor meer informatie: www.koningskerkdeventer.nl