Stedendriehoek

Warm welkom in het Noaberhuus

DEVENTER – De winter is aan de ene kant natuurlijk een heel gezellige periode, maar aan de andere kant voor veel mensen ook een lastige tijd: het is (vaak) koud, nat, je blijft vaker binnen en je ziet en spreekt minder gauw je buren, vrienden, kennissen en dorpsgenoten.

“En voor een steeds groter aantal mensen is het ook best een zorgelijke tijd: kunnen we de energierekening nog wel betalen? Hoe krijgen we alles rond en hoe krijgen we in deze hectische tijden de eindjes aan elkaar geknoopt”, aldus Theo Overduin.
“Samen met Voor Elkaar-teams Deventer Buiten hebben we de koppen bij elkaar gestoken. En daaruit is een mooi initiatief ontstaan. Ook nog in de maanden januari en februari gaan we ervoor zorgen dat het Noaberhuus in Okkenbroek op alle doordeweekse dagen open is, zodat er midden in het dorp een gezellige en warme plek is waar iedereen uit Okkenbroek en directe omgeving welkom is. Een warme plek, zowel letterlijk als figuurlijk. Een plek waar je andere mensen kunt ontmoeten, rustig aan de stamtafel de krant of een boek kunt lezen, waar je een kopje koffie of thee krijgt (met wat lekkers erbij), een spelletje kunt spelen, noem maar op.”
Het Noaberhuus is overdag, van 09.00 tot (minstens) 16.00 uur, alle doordeweekse dagen – dus van maandag tot en met vrijdag – open. En er is altijd iemand aanwezig als gastheer of gastvrouw. Voor meer informatie: Theo Overduin, Oerdijk 226 in Okkenbroek, telefoon 06-82711812.