Stedendriehoek

Wandelschoenen weer uit de kast

DEVENTER – Van maandag 16 tot en met donderdag 19 mei vindt de 76e Avond4daagse Deventer plaats. Er kan gekozen worden uit 6 of 11 kilometer per avond. Er wordt om 18.30 uur gestart vanaf vier verschillende locaties, met mooie routes in diverse delen van Deventer.

Harrie Muilerman, voorzitter van de Stichting Avondvierdaagse Deventer, hoopt dit jaar weer een groot aantal deelnemers te mogen begroeten; niet alleen de individuele wandelaars en leerlingen van de Deventer scholen, maar ook uit andere groepen van sportieve, educatieve en culturele verenigingen. Startpunten zijn: maandag 16 mei, Speeltuinvereniging De Driehoek, Rielerweg 110; dinsdag 17 mei, Koninklijke UD, ’t Schootsveld, David Wijnveldtweg 4 in Colmschate; woensdag 18 mei, clubhuis FC RDC, Bredenhorst 183; donderdag 19 mei, Buurt- en speeltuinvereniging Wijk 16, Zutphenselaan 18.

Ook dagmedailles beschikbaar

De intocht op 19 mei wordt een gezellige happening. De groepen starten om 19.00 uur bij Wijk 16 voor de intocht. De afstand van ruim 4,5 kilometer wordt gezamenlijk afgelegd en er is geen officiële rust. Een aantal muziekkorpsen begeleiden de wandelaars tijdens de intocht.

Burgemeester Ron König zal de wandelaars op het Grote Kerkhof feestelijk onthalen. Elke dag wordt op de rustplaatsen weer muziek ten gehore gebracht.

Het is overigens ook mogelijk één, twee of drie dagen te lopen, de zogenoemde avondtocht. Hiervoor is een dagmedaille beschikbaar. Telefonische of digitale aanmelding is (nog) niet mogelijk. Wandelaars kunnen zich inschrijven bij speeltuin De Driehoek tot vrijdag 13 mei van 9.00 tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk de eerste avond op het startbureau bij de startlocatie in te schrijven vanaf 17.30 uur. Voor meer mogelijkheden, zie de website www.deventeravond4daagse.jimdo.com of mail naar speeltuindriehoek@concepts.nl.