Stedendriehoek

Wandelen met een vluchteling in Deventer

Nederlanders ontmoeten en ondertussen de taal en Deventer leren kennen: dat is wat veel mensen in de vluchtelingenopvang graag zouden willen. Vóór coronatijd faciliteerde Deventer Doet wekelijks vrijwilligerswerk buiten het AZC om dat te bereiken en organiseerde Present Deventer de Meet & Eat-avonden, waarbij Deventenaren gasten uit het AZC aan hun eettafel uitnodigden. Dat kan nu even niet. Wat wél kan is een wandeling maken.

De belangstelling vanuit de bewoners van de opvang om samen te wandelen is heel groot; daarom zoeken Deventer Doet en Stichting Present vrijwilligers die graag met nieuwkomers willen wandelen. Aanmelden kan via www.stichtingpresent.nl/deventer/walk-meet/

Na aanmelding worden vrijwilligers via Deventer Doet of Stichting Present gekoppeld aan bewoners van het AZC. Vrijwiligers maken zelf een afspraak via de telefoon of WhatsApp voor het wandelen. Vervolgens spreken vrijwilliger en bewoner af bij de vluchtelingenopvang aan de Frieswijkerweg 2, of op een andere plek waar men op de fiets naar toe kan.

Tijdens een wandeling maken vrijwilliger en nieuwkomer kennis met elkaar, met elkaars cultuur, oefenen zij met taal én genieten zij van een wandeling langs mooie plekken in Deventer. Kortom, een gezonde activiteit met een goed gevoel én helemaal coronaproof.