Stedendriehoek

Wandelen langs de graven

DEVENTER – De Stichting Oude Begraafplaatsen Deventer (SOBD) verzorgt op maandag 1 april (tweede paasdag) een natuurwandeling op de Oude Begraafplaats aan de Diepenveenseweg te Deventer.

Deze begraafplaats bevindt zich schuin achter station Deventer. De ingang is aan de Diepenveenseweg 80 (dus niet aan de Hoge Hondstraat). De wandeling begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Tijdens de wandeling wordt zichtbaar hoe natuur, cultuur en op de begraafplaats wonende dieren samen zorgen voor een unieke plek in het hart van de stad. Wandelaars worden meegenomen in de uitbundige wereld van de natuur, die elk seizoen zijn groene bijzonderheden kent. Er is aandacht voor unieke planten en eeuwenoude bomen, waarin diverse vogels en andere dieren een thuis hebben gevonden. Het groenbeheer vindt plaats vanuit de gedachte het oorspronkelijke cultuurhistorische beeld en het bosparkachtige karakter met hoge ecologische waarden te handhaven. Over het groenonderhoud wordt het een en ander verteld. Hierbij wordt aandacht besteed aan het evenwicht tussen natuuronderhoud en grafonderhoud. Aan de orde komt bijvoorbeeld de besluitvorming rond het wel of niet bladvrij of boomvrij maken van graven en de keuze voor wel of niet restaureren van graven in relatie tot de omgeving. Er zijn bestuursleden aanwezig voor informatie over de begraafplaats en de SOBD.

Aanmelding voor de wandeling is niet verplicht. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld.