Stedendriehoek

VVV-tips van de week voor Deventer

Het heerlijk avondje

Nog een paar weken en we vieren weer voluit het leukste kinderfeest van Nederland: Sinterklaas. Om alvast in de sfeer te komen verkoopt de VVV een grote serie Sinten en Pieten: als magneet, staand of met een lintje om ergens aan te hangen.

De roetveegpieten zijn er in heel veel variaties: bijvoorbeeld met een chocoladeletter, een telefoon, een voetbal, met cadeautjes en eentje met het Grote Boek. Maar hoe leuk zijn ook Sint en Piet op de motor of een miniatuur-stoomboot. Alle beeldjes zijn gemaakt van gips.

Prijzen variëren van 3,50 tot 7,95 euro. De beeldjes zijn alleen verkrijgbaar bij de VVV, Brink 89.

Noabormiddag

Elke tweede woensdag van de maand wordt er speciaal voor de wat oudere bezoeker een Noabormiddag gehouden in het Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen.

Woensdag 8 november is Hans Brinker aan het woord. Deze nazaat van het bekende jongetje dat zijn vinger in de dijk stak, wordt vertolkt door Oscar van den Bergen. Hij vertelt de familiegeschiedenis en zingt liedjes van vroeger. Hij begeleidt deze volksliedjes zelf op de accordeon. Een tijdloos programma met inhoud, herkenning en humor.

Datum: woensdag 8 november om 14.30 uur. Locatie: Heeren van Dorth, theaterzaal Braakhekke, toegang: 5 euro. Meer info: 0570-542420 of www.cultuurhuusbraakhekke.nl.

Pre-event Kleur de Hanze

Zaterdag 11 november wordt er op het Grote Kerkhof van 13.00 tot 18.00 uur een kleinschalig evenement georganiseerd rondom het inleveren van de kleurplaten voor Kleur de Hanze. De organisatie is in handen van Saxion studenten.

Op het programma staan teken- en schilderworkshops voor kinderen, foodtrucks met eten en drinken en er is gezellige muziek. Kom jij ook kleuren?

Deventer Symfonisch Orkest

Zaterdag 11 november komt het Deventer Symfonisch Orkest onder leiding van Alike Jonkman met een programma rond de Franse componisten Fauré en Chaminade, Mozart en Arriaga  in de Ichtuskerk in Colmschate.

Het orkest laat horen dat het nog springlevend is met de suite Masque et Bergamasque van Gabriel Fauré. In het zelden te horen fluitconcert van de Franse componiste Cécile Chaminade zijn de emoties te horen van een mislukte relatie van de componist met een fluitist. Marieke Zeeman vertolkt dezer solopartij met verve. Uit Mozarts Die Zauberflöte worden een aantal prachtige aria’s ten gehore gebracht. Harmke ten Have (sopraan), Fokke Bronsma (tenor) en Paul Beunders (bas) zijn hierbij de solisten. Juan Crisóstomo de Arriaga werd wel de Mozart van Spanje genoemd. De symfonie in D die hij schreef op 18-jarige leeftijd, doet niet onder voor wat Mozart op latere leeftijd schreef en is destijds waarschijnlijk één keer uitgevoerd. Het orkest speelt deze symfonie in zijn geheel. Bestel kaarten à 18,50 euro op www.dso-deventer.nl. Aanvang: 15.00 uur.