Stedendriehoek

VVV-tips van de week voor Deventer

Sallands kookboek

Salland heeft veel te bieden: prachtige natuur, gemoedelijke mensen, maar bovenal veel streekproducten met daarbij een uitstekende keuken. Dit kookboek is voor iedereen die van lekker eten houdt en Salland een warm hart toedraagt.

Het boek bevat traditionele en eigentijdse gerechten. Sallandse gezegdes over eten maken dit boek compleet. Naast Sallandse gerechten, staan kwekers, telers, wijngaarden, landwinkel, molenaars, ambachtelijke slagers en bakkers centraal. Auteur Ben Ellenbroek heeft dit boek als liefhebber van eten en drinken en als rasechte Sallander gemaakt.

Te koop bij VVV Deventer, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl. Prijs: 15 euro.

Welterusten, doe jij het licht uit?

We brengen een derde van onze tijd slapend door, wat neerkomt op 25 tot 30 jaar van ons totale leven. Waar de één gemakkelijk een gat in de dag slaapt, is lekker slapen voor de ander een ver-van-mijn-bed-show. Hoog tijd dus om deze tijdverslindende activiteit onder de loep te nemen, want goed slapen, hoe doe je dat eigenlijk?

Slaaponderzoeker Rob de Ron gaat in gesprek over bioritmes en bespreekt wat er te doen valt tegen slapeloosheid. Boswachter Arjan Postma deelt zijn expertise over de winterslaap: wat is het nut ervan en wat kunnen wij van winterslapende dieren leren? Zou een winterslaap in de toekomst ook iets voor de mens kunnen zijn? Klinisch psycholoog Annette van Schagen heeft het over een duistere kant van de nacht, namelijk nachtmerries. Wat is de betekenis van deze nare dromen en hoe kom je er vanaf?
Moderator Britt Krabbe houdt ons fris en voorkomt dat we niet in slaap sukkelen. Of toch wel? Een programma voor ochtend- en avondmensen, goede en slechte slapers. Ben jij van de partij?

Studium Generale, Saxion Deventer, 29 februari | 16.00-17.30 uur, toegang gratis,  Handelskade 75, Deventer, lokaal D0.07.

Super die Super Super

Zaterdagavond 2 maart is Toneelclub O.C.H. uit Holten terug in Deventer met een nieuwe klucht: Super die Super Super.

Het stuk speelt zich af in de supermarkt van Sjors. Zijn supermarkt is het slechtst lopende filiaal van de keten Super Super. Hij is dan ook geen geboren ondernemer en heeft het ook niet getroffen met zijn personeel. Wanneer er iemand van het hoofdkantoor naar de supermarkt gestuurd wordt om te ‘helpen’, lijkt het er niet beter op te worden. Valt deze supermarkt nog wel te redden?

Gemeenschapshuis De Kuip, Bloemendalsweg 1B. Colmschate, entree: 7,50 euro. Kaarten via de website van De Kuip.

Kreukvrij

Zondag 3 maart gaat Kreukvrij (10+) in première bij het Theaterschip. Kreukvrij is een tragisch-humoristische beeldende voorstelling over het zoeken naar je identiteit, gemaakt door De Werf en de Horde.

Een normale wasserette op een doorsnee dag, gerund door een zonderlinge eigenaar en vijf klanten met een zak vol was. En hoe ze door een toevalligheid elkaars geheimen, rare trekjes en diepste verlangens leren kennen. Een voorstelling met muziek, dans, fysiek spel en veel omkledingen. Een voorstelling over het zoeken naar je identiteit en hoeveel je jezelf daarvoor, letterlijk en figuurlijk, moet blootgeven.

Aanvang: 15.00 uur (tot 15.45 uur), toegang: 12,50, Theaterschip, Scheepvaartstraat 9, Deventer