Stedendriehoek

VVV-tips van de week voor Deventer

Deventer borrelglaasjes

Ze zijn weer binnen, de Deventer borrelglaasjes. Een speciaal voor de VVV ontworpen glaasje met afbeelding van de Deventer toren.

De glaasjes kosten 5,95 euro per stuk of 10 euro per twee. Leuk om te combineren met een Deventer likeur of Hanzelikeur. Maar ook fijn om tijdens de feestdagen te verwerken in een kerstpakket of cadeautje voor Sinterklaas.

Te koop bij de VVV-winkel, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl

Lichtparade

Vrijdag 24 november wordt Deventer in het licht gezet. De winkeliers uit de binnenstad trakteren de inwoners op een lichtparade met een aantal feeërieke, stoere en droomachtige lichtfiguren en dansers.

De stoet start om 18.45 uur die avond op het Grote Kerkhof, waarna die zich in de Lange Bisschopstraat splitst over de verschillende winkelstraten. Rond 19.30 uur arriveren de figuren op de Brink, waar dan een dansshow van Danzo start.

De parade vertrekt om 20.15 uur weer vanaf de Brink via verschillende straten en eindigt dan rond 21.00 uur weer op het Grote Kerkhof.

Boerenland wandeltocht

De Boerenlandtocht start in Bathmen bij Cultuurhuus Braakhekke. Tijdens de wandeling kun je genieten van de winterse Sallandse bossen en het boerenland. De routes gaan zowel over verharde als over onverharde paden.

Wandel mee door het mooie coulisselandschap, het half open landschap dat door de beplanting van houtwallen en heggen het karakter van een toneel met coulissen heeft. Gemengde bossen rondom Bathmen worden afgewisseld met weilanden rondom de Saksische boerderijen.

Afstanden en starttijden: 25 kilometer tussen 9.00 en 10.00 uur, 15, 10 en 5 kilometer tussen 9.00 en 12.00 uur. Voor meer informatie, mail naar administratie@bathmenpromotie.nl